Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нагли и двулични
Николай Заяков - 3 Септември 2008
Щом като опозицията е тъй нищожна, що само за нея приказват тез рицари на излишъка. Без коментар.
Николай Заяков
Николай Заяков

Станишев надмина себе си. Прави оценка на нещо, което му е органически чуждо. През призмата на /без/личната си недостатъчност той сумира представите си за опозиционност и блъска в празно пространство. Според него опозицията е деструктивна, разрушителна и антибългарска. Епитети, с които бе възнаградено именно неговото управление в доклада на Европейската комисия.

 Всъщност епитетите ги нямаше, но се подразбираха поради липса на алтернативни такива. Като всеки инструмент, защото Станишев не обслужва собствените си омрази, а се явява инструмент на чужди, включително и небългарски, лицето на тройната коалиция се явява говорител на страха.

Не слушайте дърдоренето му, то е все едно да слушате бръмченето на мотора му. Слушайте онова, което не смее да си каже. Зад лъжата винаги стои някаква истина.

Неговата истина, на Станишев, не е нашата, на неговите опозиционери, истина. Дмитриевич дори не ни е сънародник. Обаче обстоятелствата Цар и Доган го стекоха на народеца ни и сега нам се налага да гледаме претенциозната му физиономия и да слушаме еднообразните му бръщолевения.

 Опозицията, която Станишев тъй лютиво мрази, все пак му развали рахатлъка. Накара го да обещае половината от излишъка на онези, от които излишъкът бе изстискан. Сега няма да си разделят 6 милиарда, а 3, толкова, колкото и миналата година. Без да му мигне окото той си прави помена с чужда пита. То му е стил. С чужд мотор се качи и на Бузлуджа, тъй и не се разбра защо.

 Като стана дума за епитети: деструктивна, разрушителна и антибългарска, повтарям, е тройната коалиция. За няма и година станаха за срам и смях на Европа. Сега, като се каже корупция и престъпност, се подразбира България. Такава, каквато я направиха те.

То няма и какво друго да родят. Който се мисли за планина, задължително ражда  мишка. Безумна приватизация, екстремизъм, популизъм – тъй пъпчивият лидер на БСП определя онез, които го клатят. То бива, бива наглост, ама чак толкова не е и здравословно. Изглежда обаче, че наглостта е хранителната среда на премиера.

 Прави впечатление, че той е оставен самичък на фронта, който сам си отвори. Двамата му партньори мълчат със страшна сила, може да се каже, че го бламират. И кво от туй. Станишев се помпи с фрази от вестниците и телевизиите и страхът от изпадане го шпори да върви пред събитията. Иван Костов още не е казал А, Станишев бърза да каже Бе. Някой да е чул лидера на ДСБ да потвърждава слуховете за тройна опозиция. Лично той да е подписвал присъединителен протокол по този повод ?

 Редно е публиката да знае, че нито Станишев е душеприказчик на Костов, нито пък д-р Михайлов му е личен лекар. Споменавам Дмитриевич и психиатъра заедно, щото те не се различават в омразите си и в приказването, и двамата много говорят, но малко казват.

Нещо не доразбирам: щом като опозицията е тъй нищожна, та дори не би съществувала без епитети, що само за нея приказват тез рицари на излишъка. Без коментар.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

pump it!
04 Sep, 2008 | 11:33

Прекрасен текст, Кольо!

Четох го вчера, днес наминах пак - специално заради него.

А иначе Станишев много юначен вид доби напоследък - с млекарите не щял да се среща, на опозицията се зъби.

Може би не случайно си е избрал войнствена тема за дипломна работа - за влиянието на униформата върху самочувствието на боеца от червената армия?

Да не би зад очилцата да се крие войнствен нрав, красноармейски? Нищо, че има вид на сдуханяк!


Макар че марионетката подскача толкова, колкото й е дълъг конеца. Само толкова.




Mутрев
04 Sep, 2008 | 10:50

"Севастократори и почитатели"

Що не си стоите вие в.... болярските си имения ?

Оставете на плебеите местенсе.... за ...Зрелища поне... щото хляба вече не им дтига !

И понеже внушавате че сте "умни".....КАЖЕТЕ НЕЩО КОНКРЕТНО ДЕ !

Щото които и да е може ... като в анекдота "Що си биете негрите пък вие ?"



Конкретно "Умноьовси".... Иначе дрънчите.... и воните на Еничерска пикня !

paisii
04 Sep, 2008 | 02:46

bulgaromrazeca,razrushitelja na Bulgaria licemera hazar s kup genetichni defekti jakov stanishev muhin,shte suvetva toja hiljadoleten narod!!!statiata e velikolepno analitichna,no dali moje daprobie hipopotamskata koja na tova chuchelo ser-gey muhin.i dokoga shte turpim izrodenite mu podigravki s Bulgarskia narod?!?

почитател
03 Sep, 2008 | 22:22

присъединявам се към "севастократор". господа тъпчовци, престанете да се изхождате в интернет, ползвайте тоалетните си в двора. това е място за мнения за написаното, не за автора. а написаното определено е перфектно. човек трябва да няма никой в главата си да не го види.
но вие не спадате към човеците. мутрьовци, чалгювци, и каква ли не сволоч. я си таковайте таковата, гнойни пъпки такива.

севастократор
03 Sep, 2008 | 22:18

а бе, отрепки, не ми се вярва такъв човек да е ваш съкварталец. все пак хората живеят сред хора. някак не виждам да сте такива. истината е, че човекът е написал нещо добро и вярно, но вашите тъпи комтикви реагират първосигнално. питам се какво правите в интернет, това не е вашата среда, вашата среда е седма глуха. вземете да се гръмнете или в най-добрия случай си направете сепуку.

Каме Цеков
03 Sep, 2008 | 18:54

СЪЧИНИТЕЛЯ НА ГЛУПОСТИТЕ НЕ СИ ДАВА СМЕТКА,ЧЕ ГО ПОЗНАВАМЕ КАТО СЪКВАРТАЛЦИ. МНОГО Е ТЪП, ВОНИ НА НЕЧИСТОТИЯ, НА УРИНА!

Чалгев
03 Sep, 2008 | 15:37

Споко бе Мутрев!

Той човека... и по-интелигентен да е... не може да се измъкне от мисловната его-клопка че имаш нещо против..."писателските му умения"

Не може да разбере че говориш за проблеми по дълбоки, и че такива като Зайчето... са само "начин да бъде показано на търсещите"... какво ни случват !!!

Иначе... прав си.....

Но за да стопли някой.... нужно е да се замисли спокойно...(и без намеса на ужасно болното си его.... което повечето смятат за техния АЗ)

Мутрев
03 Sep, 2008 | 15:30

-Първо, умньо.....(макар че и аз не го обичам Станишев ) ТОИ ти е сънародник ! Съналодник ти е и татаро-черкезина мангал Доган, Дори и Симеон ти е сънародник защото е БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН (също)

Казваш че....Нещо не доразбирам: щом като опозицията е тъй нищожна, та дори не би съществувала без епитети, що само за нея приказват тез рицари на излишъка. (коментара ти го пращам.... подарък) Чети надолу !




- Второ.... Ако не говори за опозисията (колкото и жалка да е тя).... Станишев просто ще ви покаже недвусмислено дето.... сте в плен на ЕНИЧЕРСКИ ОРДИ ... и ако няма приспивните песнички с "опозисията"... ще трябва някой промотьор да ви внаса...КИТАЙСИ с автобуси.... че да гласуват за ....ВАШАТА РОДНА ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ !!!

- Трето....НАГЛА И ДВУЛИЧНА Е ТЪПОТАТА НА "МИСЛЕЩИ СЕ ЗА УМНИ" тупани като тебе и събратята ти "Чукчи-писатели" Безумна приватизация, екстремизъм, популизъм – тъй пъпчивите лидери на БСП и опозисионни ЕНИЧЕРИ.... определят онез, които НИ клатят. То бива, бива наглост, ама чак толкова не е и здравословно. Изглежда обаче, че наглостта е хранителната среда на премиера. (и на такива като тебе също !!!)


ЖАЛКИ И ДВУЛИ(НИ СТЕ пишман интиликтуали и "родолюбни ЕНИЧЕРИ"

Бог я пази България, но вас.... кой ли ще ви опази !!!



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.