Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уесли Снайпс заплашен от над 40 години затвор
Николай Атанасов - 18 Октомври 2006
Блейд може да остарее в затвора, заради укриване на данъци

Уесли Снайпс може да опознае живота зад решетките не само на големия екран.

Американската кинозвезда Уесли Снайпс (Wesley Snipes) е заплашен от 40 години затвор, по обвинения в укриване на данъци, съобщава France Presse. Федералният съд в Тампа, Флорида, вчера предяви на Снайпс обвинения по 8 точки, всяка от които предвижда максимално наказание от 5 години лишаване от свобода. Майсторът на екшъна е обвинен в укриване и неплащане на данъци и мошеничество. 

Снайпс и още 2-ма мъже, Еди Кан (Eddie Ray Kahn) и Дъглас Розайл (Douglas P. Rosile), са обвинени в опит за конспирация с цел измама на Вътрешната агенция по приходите на САЩ (Internal Revenue Service, IRS). 44-годишният актьор е изправен пред 6 отделни обвинения за съзнателно подправяне и манипулиране на информацията в декларации за доходи и връщане на данък общ доход, за всяка от които се полагат 12 месеца допълнително затвор.

Прокурорите обвиняват Снайпс и счетоводителите му Кан и Розайл, последният от които работел като финансов консултант, въпреки че лицензът му бил отнет, в машинации, целящи да докажат, че актьорът не дължи подоходни такси на Агенцията по приходите. Кан и Розайл решили да използват схемата за измама на властите, известна като “основание 861” (861 argument), според което гражданите на САЩ трябва да плащат данъци само върху доходите си, придобити от източници в чужбина.    Кан и Розайл използвали въпросната вратичка, въпреки че знаели, че е незаконна и била отхвърляна като основание в много съдебни искове. Kaн и Розайл подправили и две данъчни декларации за връщане на стари подоходни вземания за $ 12 млн. в периода 1996-1997 г.

Освен солидния престой зад решетките, Снайпс може и да отнесе солидна парична глоба. Обвинението вече обяви, че е приготвило искове за вземания от звездата в полза на бюджета, равняващи се на недоплатените в резултат на измамата $ 12 млн. данъци. Актьорът е обвинен и че не е подал данъчни декларации за периода 1999-2004 г., като дължимите от него суми за периода не се уточняват.

Официалните представители на Уесли Снайпс все още не са коментирали официално повдигнатите срещу звездата обвинения. 44-годишният Снайпс се въплъщава блестящо във всякакви роли и характери, спечелвайки обичта на феновете с филми като “Треска от джунглата” (Jungle Fever, 1991) на Спайк Лий, “Белите на могат да скачат” (White Men Can't Jump, 1992), “Пътник № 57” (Passenger 57, 1992), “Изгряващо слънце” (Rising Sun, 1993), “Фенът” (The Fan, 1996), “Щатски шерифи” (U.S. Marshals, 1998), “Изкуството на войната” (The Art of War, 2000), вампирската сага “Блейд” (1998, 2002, 2004) и др.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.