Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЦРУ: Смъртността в България е като при война
22 Март 2018
В класацията има страни, в които е имало или има военни действия, и се намират след нас в тази класация
ЦРУ прави годишно изследване на смъртността по държави и в това изследване България е на трето място, като страни, в които е имало или има военни действия, се намират след нас в тази класация. Афганистан е на десето място, а Украйна на пето място.

През последния четвърт век се промениха всички условия, от които зависи здравето и възпроизводството на населението в България. Това подчерта пред БНР проф. Трендафил Митев, преподавател по политология в УНСС.

"С какво се храни българският народ? Катастрофата на българското земеделие доведе до това, че изчезна онзи хубав розов домат, изчезнаха хубавите краставици, изчезнаха хубавите плодове, изчезна всичко онова, което беше здрава българска народна храна.

През последния четвърт век ние консумираме преди всичко зеленчуци и плодове от Турция, от Гърция, а само преди три дена гръцкото правителство забрани тотално вноса от Турция на каквито и да е било плодове, зеленчуци и ядки, тъй като там се използват пестициди, които са отровни. Нашето население се храни с плодове и зеленчуци, без да познаваме с каква химия се обработват те.

Освен това България се превърна в гробницата на старите автомобили в Европа. Въздухът се отрови. Вече втора година се правят някакви усилия, за да се промени и контролира този процес, но очевидно и това трудно се отдава", коментира той.

Очевидно демографската политика на България не е това, което трябва да бъде, добави още проф. Трендафил Митев.

"Не се стимулира раждаемостта достатъчно. Не се осигуряват онези финансови разходи, които са необходими на едно младо семейство, за да отглежда деца, за да може съотношението да бъде в полза на живите, на активните, на младите, които дават прираст във всяко едно отношение", смята професорът.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
07 Aug, 2018 | 01:03

Защо ние, азербайджано-тюрките така обичаме свинско? Защото това е нашия бог, - яхве е свиня! Но кои сме ние? Хибро? - ха, пръц! Не сме биле в Египет, никакво Моше не е разцепвал никакво море. Ние сме си "змии ехидни", - това всички го знаят, но могат само да ни завиждат! Тези змии ехидни са от женски род - змийки. Ние сме дълги, тръпнещи от наслада по себе си змьорки, които като видят свиня изпадат в екстаз - религиозен де. Изпитват свещено желание да легнат под тази планина от сланина, и да се наслаждават, на какво? да, на собствената си значимост! А тези фъкани свине имат ли някакво достойнство, или го дават символически? Имат, макар че за нашите нужди е жалко, - нашата божествена наслада е, че в цялата ни дължина се вмъква яхвето, и ние се гушкаме и гушкаме. Но всичко е безсмислено, ако не се прави с дамаджанки българска кръв! Ах, как само обичаме да се гушкаме с бога, защото, глупави гои, успяваме да се прецакваме един друг.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.