Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Д-р Джейкъб Хиллер загуби делото, заведено срещу Веселина Божилова за 50 000 лева
9 Декември 2010
Съдът отхвърля иска на израелския лечител като неоснователен

Излезе решението на Пловдивски окръжен съд по гражданско дело № 809, заведено от д-р Джейкъб Хиллер срещу Веселина Божилова, журналист и председател на сдружение "Майки срещу дрогата" заради статии публикувани в нашия сайт и други сайтове през декември миналата година. Съдът отхвърля иска на израелския лечител като неоснователен. Делото се гледа на 19 октомври в Пловдив.

През март 2010г. д-р Хиллер заведе дело за нанесени щети, преди това обаче закри клиниката си в София. Успоредно със статията, до редица институции бяха пуснати официални сигнали от името на сдружение "Майки срщу дрогата", започна прокурорска проверка, казусът бе разгледан и в Комисията за корупция и конфликт на интереси в Парламента.

Успоредно със щедрата си медийна кампания, в чиито рамки д-р Хиллер се появяваше къде ли не, за да увери българския зрител и читател, че е открил чудодейно лечение на зависимостта от наркотици с една инжекция и срещу 5 600 лева, той  не се умори и да сипе клевети и закани както срещу Веселина Божилова, така и срещу сдружението.

Скандалът се пренесе и в руската интернет сфера. Все едно, след толкова тревоги и тормоз, истината днес излезе наяве и тя е точно тази, която сдружението защитаваше през цялото време - един човек се опита да прави пари върху бедата и безизходицата на българските родители. Съдът постанови д-р Хиллер да плати разноските по делото на ответницата.

zonabg.info


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Noname
09 Dec, 2010 | 11:18

Поредния шарлатанин! Въпроса е защо не е в затвора за измама!?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.