Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Краят на една невъзможна любов
17 Ноември 2009
Хубавата Албена, дъщеря на селски кмет и бедният циганин Цветан предпочетоха смъртта
Албена- сн. 24 часа
Албена- сн. 24 часа

Бащата и сестрата на Цветан

Около 5 ч сутринта в неделя две влюбени деца се прегърнаха и легнаха на релсите пред идващия с грохот влак. 16 годишната Албена загина на място, 15 годишният Цветан оцеля, но никой не дава прогнози за състоянието му. Машинистът ги е видял в последния момент, подал е сигнал, спрял е, но ... късно. Така са били решили, така го и направили.

Стърженето по релсите слага край на една невъзможна любов между русото българско момиче, дъщеря на кмета на с. Княжева махала и най- малкото дете на бедстващо циганско семейство в съседното селце Динково. Албена е била красива, това се вижда и от снимките. Цветан също е много хубаво момче. Албена учела във Враца,  Цветан учи в Брусарци. Двамата се залюбили преди две години. Оттогава насам връзката им непрекъснато е критикувана и отхвърляна от родителите на Албена, които я гледали като писано яйце. И едва ли само от тях.

Княжева махала и Динковци са разделени само от една ливада, и двете села са малки, децата не са много и често се събират. Така и преди две-три години Цветан и Албена се харесали от пръв поглед. Това лято връзката им станала особено силна, твърди приятелка на момичето.

Двете селца, с 200-ина жители всяко, са разделени само от една ливада и младите често прескачат по комшийски да се видят и поговорят с връстници. Така преди 2-3 години Цветан и Албена се запознали и харесали от пръв поглед. Албена не се срамувала от произхода на приятеля си, ходела у тях, познавала баща му, братята и сестрите. Майката на Цветан отдавна ги била зарязала. Бащата- Пламен Мирчев- ходи по къщите да копае и да цепи дърва. За Цветан подозирали, че ходи да краде по къщите. Идвала полиция да разследва, но не го обвинили заради възрастта му.

Албена е осиновена от семейството на кмета Митов. Дълго време нямали деца и я отгледали с особени грижи и любов. Преди две години се записала във Финансовата гимназия във Враца, учела " Банково дело".

Бащата на Албена не се примирил нито за миг с връзката и със Цветан. Въпреки това тя продължавала да се вижда с него. През лятото дори избягала, бащата я прибрал от къщата му.

Нищо обаче не е предвещавало рязката трагична развръзка в неделната утрин. В събота Албена изглеждала весела. Бащата на Цветан разказва, че късно вечерта в събота тя се обадила на сина му и той веднага хукнал нанякъде с колелото си. Повече не се е връщал.

Погребението на хубавата Албена е днес, а Цветан е в ломската болница с тежка черепно- мозъчна травма и счупвания на двете ръце. Влакът не ги е прегазил, а ги е отхвърлил на пет метра. Албена е починала на момента от силна травма на главата. За състоянието на Цветан е трудно да се дават прогнози...

Децата не са виновни, ние, възрастните бъркаме, казва за в. Монитор кметицата на село Динково. Според нея, бащата на Албена се е противопоставял така на връзката не толкова заради ромския произход на момчето, а заради криминалните му прояви. " Той е добър човек, загрижен за детето си като повечето хора", казва тя. Кметицата обяснява и криминалните прояви на момчето- " Крадеше от беднотията".

" Преди години нямаше противопоставяне между българи и цигани, казва още тя. Живеехме и работехме заедно. Сега израсна младо поколение роми. Повечето нямат работа, пият, крадат... Хората недоволстват! Но имаме смесени бракове. Какво да се прави, живеем заедно!? Жалко, че такова красиво и умно дете си отиде, а другото е на границата между живота и смъртта! Децата не са виновни... Възрастните бъркаме с тях..."


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Тихомир
03 Jun, 2010 | 04:20

Какво да кажеш - заблудена българка. Това щото е била малка. Ако живееше в някое по-голямо селище, това нямаше да се случи или ако циганите бяха прибрани в някакви специални селища, където да се държат изолирани. Не може да се смесваме, същото е и във уеб дизайна - има несъвместими цветове, при чието използване общата картинка куца.

муспи
22 Nov, 2009 | 00:16

ЦАРЯТ разправя че неговият горски бизнес е най прозрачния, но това е само за да отклонява вниманието от съвсем прозрачния. Княгиня Мими-Лу си иска правата върху паветата е релсите на бул. "Мариа-Луиза"! Нейните цели са къде по прозрачни - да ги продаде на градското както сета е с кметица, заедно с въздуха и цялата атмосвера на булеварда. До къде точно се простира нейната атмосвера, ще води борба адвокатската къща защищаваща нейните интереси. Тя не е легнала на горите си, тя сама си вади хляба. Тя би искала да продаде това-онова на София, защото една босненска фирма проявява интерес. Тя е взела тази София (столица на България) под своя закрила. Шалом от алах справедливия и йехова единствения!

муспи
17 Nov, 2009 | 23:16

Княгиня Мери-Лу излиза на пазаря с бестселера "Това можеш и ти". Тази книга ще ви научи да гледате в бъдещето, паралелно (паралелната реалност е във втория том - още в процес на творчество) програмирайки Вашия мозък на всякакви успехи и достигане на поставени цели. Досега, въпреки всички изследвания, не е ясен докрай механизма на действие на тази тайнствена техника на формиране на събитията, но практиката показва че РАБОТИ ЗА ВАС!
Бязовото упражнение включва прости екзерсайси и заема не повече от 5 минути! ЩЕ УЗНАЕТЕ КАК НА КНЯГИНЯТА СЕ Е УДАЛО ДА СИ ПОДОБРИ ФИНАНСОВОТО ПОЛОЖЕНИЕ - САМО ЗА ЕДИН ДЕН! Вие може да срещтнете подобни описания и в други источници, но единствено тук ще видите тунела към Вашия и на Вашите деца просперитет.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.