Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Искат затвор за ученик, ял крадени бонбони
2 Октомври 2009
Цялата тежест на закона се стоварва обикновено върху най- големите кокошкари
Славчо Парапунов повече едва ли ще хапне шоколадови бонбони
Славчо Парапунов повече едва ли ще хапне шоколадови бонбони

Пробационната служба в Разлог стовари цялата строгост на закона върху 19-годишен ученик и се засили да го праща в затвора. Абсурдното искане бе разгледано от състав на Окръжен съд-Благоевград, който прояви милост и замени пробационното наказание на тийнейджъра с условна присъда.

Славчо Парапунов е осъден на пробация заради съучастие в кражба на шоколадови бонбони. Тийнейджърът имал малшанса да опита от лакомствата, които му предложил негов приятел, без да знае, че са крадени. В хода на разследването срещу неговия познат той е разпитан като свидетел, но впоследствие му лепнали обвинение за съучастие.

Младежът се съгласил на споразумение с прокуратурата, след като го подплашили, че в противен случай го чака затвор, разказа адвокатът му Давид Сукалински.

През ноември 2008 г. Районен съд-Разлог му наложил 6 месеца пробация, включваща подпис пред служител, беседи и 100 часа общественополезен труд. През декември Славчо започнал да изпълнява пробационните мерки, но за нещастие дни след това претърпял тежка катастрофа с родителите си, при която оцелели като по чудо. Младежът получил фрактура на ребро в гръдната област, хематом на черния дроб, а дясната му лакътна става била силно деформирана. Като резултат Пробационната служба го отчела като нарушител и го подала в съда за по-нататъшно прилагане на закона. Случаят описва Бетина Апостолова във в. "Вяра".


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

slavcho parapunov
20 Apr, 2011 | 13:48

a tiq snimki kvi sa, bez moe razreshenie ql sam bil kradeni bonboni lelele :D :D tva sa palni gluposti be ei horaa mahaite gi tiq poblikaciii !!!

А. Д
02 Jan, 2010 | 23:23

Дознателите са боклуци номер едно!

Малкия човек
08 Oct, 2009 | 10:34

ionstorm

06 Oct, 2009 | 08:27

"Има едно единствено нещо, което човек може да направи, за да умр спокоен, знаейки че не е живял напразно в Бълхария. Да пребие с камъни поне един висш държавен боклук. Няма значение какъв, какъвто помияр си избере, все ще е от полза."

Точно - Само ако всеки убие по един боклук преди да умре, има шанс

fgfdhgdf
08 Oct, 2009 | 10:32

http://www.dnes.bg/stranata/2009/10/07/kanibalyt-ot-strandja-shte-vi-iam-nared.78838
Канибала от Странджа: Ще ви ям наред!

07.10.2009 16:23

Голямо Буково пак е настръхнало от буйствата на шизофреника

Хората от село Голямо Буково отново са настръхнали от ужас заради съселянина си Николай Гьоргов, известен с прозвището си Канибала от Странджа.
Оказало се, че заради отказа му да се лекува в психиатрия мъжът отново е върнат в селото и заплашва със саморазправи, пише БГНЕС.
Последните дни изблиците му отново взели връх, след като полицията забранила на търговците в магазините да му продават алкохол, защото така се отключвала агресията му и той ставал опасен.
След забраната мъжът обикалял из селото и крещял: "Ще ви ям наред!"
На всеослушание обяснявал как има подготвен списък с хора от селото, които са следващите му жертви.
48-годишният Гьоров е шизофреник и има зловеща биография.
През 1995 г. мъжът убива две жени и яде от телата им.
През 2004-та той прави опит да изнасили 13-годишно момиченце от селото, но е заловен.
През есента на миналата година той преби от бой строителен работник, нает в селото да гради триетажна вила.
Нееднократно полицията и прокуратурата са настоявали пред Окръжния съд в Бургас да вземе решение за изпращането му за постоянно в специализирано заведение.
Съдът обаче изслушвал експертите психиатри, които твърдели в експертизите си, че е антихуманно Гьоргов да бъде затварян в такъв дом, защото всъщност той не носел отговорност за постъпките си.

ionstorm
06 Oct, 2009 | 08:27

Има едно единствено нещо, което човек може да направи, за да умр спокоен, знаейки че не е живял напразно в Бълхария. Да пребие с камъни поне един висш държавен боклук. Няма значение какъв, какъвто помияр си избере, все ще е от полза.

Гошето
05 Oct, 2009 | 18:23

брей! най-после осъден престъпник!!!

сега тва момче ще го сочат в града - като крадеца на бонбони? и ще има досие?

евала

smanova
04 Oct, 2009 | 13:38

mrasnici, ot4eli sa deinost,zlepostaviat i sasipvat badeshteto na tova nevino mom4e...niamat li sram...dokoga shte tarpim tova...boje pomogni ni da se o4isti Balgaria ot taia mavia i korupcia..bog da pazi balgaria

Zdravka Stoyanova Ahgelova
04 Oct, 2009 | 11:09

Още веднаж правосъдната ни система доказа, че е неадекватна.Няма да споменавам делото на братя Маргини , случая сестри Белнейски,убийството на студента в Париж и този в Студентски град, всички тези случаи бледнеят пред горният казус! На съд в Страсбург тези,които са издали присъдата и тези,които не издават присъди за истинските престъпници и убийци!

Ника
04 Oct, 2009 | 07:53

Ккаво чакате ,бе българии!Момчето е било жертва на скалъпен процес.Сега е болно ,цялото му семейство е съсипано от нещастия .А тия искат да го тикнат в затвора.
Утре може и на нас да се случи!
Да изразим своя протест!Да се вдигнем на крак!Да протестираме!
Докога ще ни мачкат тия гангстери дето са си за тъмничен затвор?Докога?!?

brigadir
04 Oct, 2009 | 06:06

Mnogo sa prosti tia v Razlog. Kakto obiknovenno tia deto kradat na edro si givurkata na spokoistvie a takiva kato tozi u4enik stradat nespravedlivo

silviya
04 Oct, 2009 | 02:39

NE SASTESTVUVAT TOLKOVA SILNI DUMI S KOITO DA IZRAZIA POGNUSATA SI OT VSI4KO KOETO SE SLU4VA V BULGARIA. KAK MOZAHA TOLKOVA MNOGO HORA DA SE IZRODIAT TOLKOVA CINI4NO.MAGISTRATI, POLITICI=MAFIOTI. TAZNO I STRA6NO E V RODINATA MI. UZASIAVAM SE OT MISALTA, 4E E VAZMOZNO DA DI6AM EDIN I SASTI VAZDUH S TEZI PKVARENI MARTVI DU6I. BOG DA PAZI MOM4ETO I SEMEISTVOTO MU. NA DRUGO NIAMA KAK DA RAZ4ITA!

mocking-bird
03 Oct, 2009 | 02:17

Някой местен бабаит ако им скръцне и умират от страх, но иначе са курназ.
Извършили сте безобразие, защо се спотайвате в мишите си дупчици? Алооо, извинете се публично и уволнете незабавно виновника!!!!!!!
После да подпише споразумение и пробациика, за това че чрез измама е принудил човек да се признае за виновен.

съдийков
03 Oct, 2009 | 01:53

Най-корумпираната и най-високоплатената измет сред държавните служители. Дали има някой в тъпите им кратуни?
Шантажирали са момчето за да си изпълнят плана. Аз лично бих съдил БГ в Страсбург за такова нещо.
И друго да попитам , неуважаемите съдии като пушат масово цигари без бандерол кой ще им раздаде правосъдие? Като вземат подкупи някой някъде в БГ да е чул да е осъден магистрат? Това да не са свещени крави че да не важи нищо за тях.
Една предпазна клауза от ЕС ще им дойде добре.
Горещо препоръчвам да им се намалят драстично заплатите за да се изравнят с учителските, да им се премахнат разните му там имунитети и привилегии и тогава да видим дали няма да им се доработи!

дениро
02 Oct, 2009 | 17:29

така,така,магистратите! лепнете му и още,че може да не си е измил зъбите! а това ,магистратите,е направо за разстрел!
мамка ви корумпирана!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

възмутен
02 Oct, 2009 | 15:57

О Боже!
..... пушете драги ми полицаи ..... и по градинки и по паланки ...мамка Ви гадове.


x
02 Oct, 2009 | 14:49

Ами така се прави...после се къзва, че по 95% от разкритите престъпления има влязли в сила присъди. За останалите 5% нищо не се чува, но за бонбони и семки работата е лесна.

Поп Сланинкьо
02 Oct, 2009 | 11:14

Нещо не е в ред при тези хора!
100 часа общественополезен труд стигат, какво е виновно момчето, че са го почерпили.
Но нали трябва да се води статистика на престъпленията и присъдите.
Или на съдията му е било по лесно.
Мир Вам.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.