Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Влаковете се управляват от хора, които два месеца стоят без заплати
25 Септември 2009
В неделя на гара Горна Оряховица ще има национален протестен митинг, стачка няма да има

Напрежението сред работещите в БДЖ е изключително високо заради нередовното изплащане на заплатите. В момента се дължат заплати за месеците юли и август, не е платен и аванс за септември.

Това съобщи пред Радио Пловдив Любомир Милков – член на националното ръководство на Синдиката на железничарите и председател на регионалната структура в Пловдив.

Той подчерта, че проблемът е липсата на схема и яснота около плащанията - къде и какви суми ще се изплащат. Любомир Милков заяви, че в момента за стачка в железниците не може да се говори.

Недоволството си железничарите ще изразят в неделя - 27–ми септември, на гара Горна Оряховица, където е насрочен митинг. Няма да има блокиране на ж.п. линии или спиране на влакове – категоричен е Милков. Той е убеден, че ситуацията е напомпана допълнително от орязването на бюджета на БДЖ.

 От Синдиката на железничарите не са съгласни със съкращението на персонала в железниците, тъй като няма ясна картина, която да доказва, че тези съкращения ще подобрят състоянието на компанията.

 До момента са съкратени 1 040 човека, очаква се още 800 да останат без работа. В Национална компания „Железопътна инфраструктура” изплащането на заплатите е сведено до 70 % за период от три месеца – съобщи още пред Радио Пловдив Любомир Милков.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

deniro
02 Oct, 2009 | 17:34

така,правилно!!!вижте,магистратите,дали после си е измил зъбите,че то ва е направо за доживот!!!
... ви корумоирана...!!!
а това ,дето е крало няма ли да го пратите на фитнес,че сигурно ще затлъстее?! пак .... ви!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.