Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръцка осиновителка върна 9 год. дете само с такси в SOS- Дрен
17 Септември 2009
Сезирана е Върховната касационна прокуратура, както и гръцкото посолство у нас
Семейство от SOS- селището в Дрен
Семейство от SOS- селището в Дрен

Деветгодишно момиченце от SOS селището в село Дрен е било върнато от гръцката му осиновителка с такси само, без придружител.

Мария-София се появила на вратите на комплекса само 7 дни, след като новите й „родители” я взели при себе си. Детето носело със себе си багажа и слязло само от колата, но пристигнало без документите.

Мария-София била осиновена на 28 август от Панайота Николаос Малигуди. По неофициална информация, гъркинята е качила момичето на такси в Благоевград.

Целият персонал на селището бил изумен от цинизма на гръцката “майка”. Директорът Мариян Дянков веднага алармирал шефката на фондация "Шанс за всяко дете" Мирена Пенчева, чиято организация била посредник в осиновяването. От своя страна, Пенчева уведомила правосъдното министерство, откъдето обещали министър Маргарита Попова незабавно да поиска прекратяване на осиновяването. Сезирана е и Върховната касационна прокуратура, защото детето било оставено без надзор само да се прибере в SOS селището. Уведомено за случая е и посолството на Гърция у нас.

 "Потресени сме от този безпрецедентен случай. Но какъв е този таксиметров шофьор, който е возил малко дете на толкова голямо разстояние?! А и какви пари е получил за "услугата"?!", недоумява Соня Точева, шеф на връзките с обществеността на SOS Детски селища - България.

Директорът на селището в Дрен Мариян Дянков предпочита да не коментира случая заради деликатността му. Момиченцето също отказва да говори за случилото се.

Красимира СТОИМЕНОВА В-к ВЯРА


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

дени
12 Dec, 2009 | 17:19

С какъв автомобил искате да обяви че ще го транспортира гъркинята? с товарен ли.

deniro
02 Oct, 2009 | 17:40

може нещо при трансплантацията да се е объркало-я кръвна група,я приемателя си е отишъл своевременно... ама нищо-те мангалите на България ще нацвъкат нови донорчета!

!
02 Oct, 2009 | 16:00

не бик ....СВИНЯ

Родител
17 Sep, 2009 | 11:38

Наскоро видях отблизо дечица от дома в Дрен. Напреви ми впечатление, че наред с всеотдайността на някои от леличките, други, от колектива, навикваха дечицата и се отнясяха грубо с тях. Не научих имената, но имаше две блондинки 35-40 годишни и едната, с вид на бик, беше особено недружелюбна.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.