Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Току що осиновено момченце загина при пожар в Асеновград
15 Юли 2009
Огънят тръгва от стаята на шестгодишния Марин, не се знае още причината
Деца от Дома в Наречен
Деца от Дома в Наречен

Шестгодишно момченце загина при пожар в Асеновград в понеделник вечерта. Само преди около месец Марин е бил осиновен съвсем законно от новия си баща Александър Божиков при условията на разширено семейство- за него да се грижат и баба му и дядо му. Преди това детето е било отглеждано в Дома за деца без родителски грижи в Наречен.

Марин е трябвало да бъде голямата радост на едно семейство, преминало през сериозни изпитания. Бабата и дядото са загубили друг син твърде млад от онкологично заболяване. Александър пък се оженил за чехкиня, но тя го напуснала. Какво точно се е случило във вечерта на пожара, още не се знае със сигурност. Но огънят е тръгнал от стаята на детето.

Сигналът за пожара е получен в 22.12 ч на тел. 112, противопожарната кола пристига за минути. Имало е пламъци, но по- фатален очевидно се е оказал гъстият дим. Бабата на детето, Андрона Божикова, е открита паднала в коридора, а дядото Димитър е бил смъкнат с противопожарна стълба през прозореца от втория етаж. Тогава става ясно, че в съседната стая спи момченцето. Когато пожарникарите влезли там, то вече било издъхнало от дима. Бащата Александър е спял в съседната къща, при вида на бедствието си е глътнал езика от шок, наложило се е да му оказват спешна помощ.

Какво точно е станало, за да се подпали къщата, тепърва ще се изяснява. В стаята на момченцето, откъдето е тръгнал огънят, не е имало електрически електроуреди. Възможно е то да е играло с кибрит или запалка.

В момента бабата на детето е в болницата заради силна интоксикация и опасност от белодробен оток.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.