Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българските моряци, похитени от сомалийски пирати, са освободени
10 Май 2009
Корабът плава към Коломбо, Шри Ланка, откъдето екипажът може да се прибере у нас

Българските моряци, похитени от сомалийски пирати са освободени, съобщи бТВ.

Информацията бе потвърдена от зам. министъра на външните работи Милен Керемедчиев. В 17,25 часа в събота корабът е бил освободен и в момента е поел курс към Коломбо, Шри Ланка, където ще бъде първата му спирка и там ще има възможност екипажът да слезе и ако искат да се приберат в страната, заяви Милен Керемедчиев.

 "Ние се свързахме с ръководството на НАТО в региона, както и с военния контитгент на ЕС и сме дали тази информация, че корабът вече е отплавал, за да могат те да го следят и ескортират, за да не се наложи да изпадне отново в беда", каза още зам. министър Керемедчиев. Той отказа да коментира големината на откупа и начина на плащане.

На 6 април т. г. световните агенции съобщиха, че 16 български моряци се намират на борда на отвлечения от сомалийски пирати британски търговски кораб "Маласпина Касъл". Корабът, който плава под Панамски флаг е бил нападнат сутринта в Аденския залив. Плавателният съд е с екипаж от 24 души, сред които руснаци, българи, украинци и филипинци.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.