Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Часът на Земята
28 Март 2009
2848 града от 84 държави ще изключат осветлението си за един час

В един и същ час  2848 града от 84 държави ще изключат осветлението си за един час. Инициативата, озаглавена „Часът на Земята 2009”, е на международната природозащитна организация WWF. С нея се изпраща послание за необходимостта от незабавни мерки срещу глобалното затопляне.  

      Целта на тази световна инициатива е поне 1 милиард души да се включат в нея и да  допринесат за намаляване  на глобалното затопляне

София също е сред градовете, потвърдили участие. От 19.30 часа пред Народния театър ще има концерт на открито на свещи. По време на „Часът на Земята 2009” от 20.30 до 21.30 часа, ЧЕЗ ще угаси външното художествено осветление на централната си административна сграда в София.

 В кампанията ще се включат 20 сгради - сред тях Народното събрание, БНБ, Народният театър, Народната библиотека, НДК, НСА, Паметникът на Васил Левски, Софийският университет и др.

В инициативата са заявили, че ще се включат още Видин, Ценово, Никопол, Боровец, Каварна и други. В Каварна се организира дискотека на факли от 20.30 до 21.30 часа на площада в центъра на града.

Община Пловдив ще се включи в инициативата "Часът на Земята" като изгаси осветлението на фасадата на сградата на пл. „Стефан Стамболов” № 1. В рамките на един час от 20.30 до 21.30 часа ще бъдат изключени всички електрически системи.

Овергаз ще се включи в световната инициатива “Часът на Земята”. В София и в други български градове служителите на компанията ще загасят осветлението в домовете си в 20.30 часа и ще останат на тъмно за 60 минути. За един час ще бъдат спрени и светлините в централата на компанията в столицата.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

OUTS1DER
28 Mar, 2009 | 10:17

"Целта на тази световна инициатива е поне 1 милиард души да се включат в нея и да допринесат за намаляване на глобалното затопляне"

"В Каварна се организира дискотека на факли"

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХ ТОВА ИЗБИ РИБАТА В КАВАРНА!!! НЯМА ТАКЪВ СМЯХ! ДА НАМАЛИМ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ КАТО УГАСИМ ЛАМПИТЕ И ЗАПАЛИМ ФАКЛИ!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.