Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Американска клиника спаси българско дете
9 Март 2009
Тригодишният Александър от с. Крън се връща излекуван след броени дни
Сашко претърпя три успешни емболизации в Детската болница в Бостън
Сашко претърпя три успешни емболизации в Детската болница в Бостън

Тригодишният Александър Петров от старопланинското село Крън, Казанлъшко, който страдаше от оклузивна хидроцифалия и съдова аномалия с характеристика на аневризма на v.magna Galeni претърпя три успешни емболизации в Детската болница в Бостън и след броени дни се завръща излекуван в България.

Американските лекари залепиха артериите, захранващи аневризмата в главата на момченцето с помощта на „магическо” лепило.

Три последователни пъти в слабините на Алекс бе поставян катетър, които бавно преминаваше покрай сърцето му, за да достигне до мозъка, където бе инжекрирано залепващото вещество. Американските лекари са изключително доволни от прогреса на малкия си пациент, които след всяка процедура ставаше все по-енергичен и подвижен и вече по нищо не отстъпва на здравите деца.

Болницата в Бостън намали неколкократно цената за емболизациите на Алекс, за да може българчето да заминесвоевременно на лечение в Америка.

Родителите на момченцето са изключително признателни както на американските лекари спасили Алекс, така и на фондацията на американеца Реймънд Тай, на Фонда за лечение на деца и  на всички дарители в България , с помоща на които бяха осъществени операциите.

Благодарение на съвместните усилия на всички , които протегнаха ръка на Алекс, в България ще играе още едно оздравяло дете!!

Бостън


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.