Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Десет години благотворителност
14 Октомври 2008
Клуб Сороптимист Интернешънъл – Пловдив: грижа за обществото
Край поредната възстановена чешма
Край поредната възстановена чешма

Сороптимист Интернешънъл е доброволна, независима, неполитическа организация с трайни интереси в областта на борбата за защита на човешките права и подобряване статута на жените, както и в областта на всестранното международно комуникиране, разбирателство и сътрудничество. Тя е представена в УНИЦЕФ официално; от 1948г. й е присъден консултативен статус в ЮНЕСКО, а от 1950г. и в ООН.

Целите на Сороптимист Интернешънъл са: да поддържа високи етически стандарти във всички сфери на живота; да се бори за защита на човешките права на всички хора и най-вече за подобряване статута на жените; да развива дух на приятелство от цял свят; да насърчи духа на разбирателство между хората; да допринесе за международното разбирателство и приятелство.
Клуб Сороптимист Интернешънъл - Пловдив е подчинен на Българския Съюз.

Той пък от своя страна е член на Европейската Федерация Сороптимист Интернешънъл, която е член на Световния Сороптимист Интернешънъл. Програмите, по които работи организацията са посветени на Международната декада на мира и ненасилието върху деца и жени (www.sayNOtoviolence.org), подкрепена от ЮНЕСКО (рез. А/13-1988); програма по Култура на мира на ООН (рез. А/53/243/1999); от 2007 до 2011 опазване на водните ресурси на Земята (www. soroptimistsgoforwater.nl) и др.

Със своята десет годишна история Клуб Сороптимист Интернешънъл – Пловдив има реализирани благотворителни проекти с болници, училища, детски градини, домове за сираци и др. като: подпомагане на Клиниката по детска хирургия и Клиниката по педиатрия към УМБАЛ ” Св. Георги”, Пловдив; осигуряване на играчки за детски градини и домове за сираци; проект за създаване интерес към четенето и книгите съвместно с книжарница „Магелан”; стипендии за даровити деца от хор”Детска китка” и АМПТИ; съвместен проект с клуб Баунтифил - САЩ за борба с наркоманиите и закупуване на рехабилитационни уреди за деца с детска церебрална парализа в център „Каритас”, Пловдив; възстановяване и реставрация на чешма по пътя за Асенова крепост, общ. Асеновград с финансовата подкрепа на: Доц. Д-р Диляна Вичева, Д-р Пенка Петлешкова - Ангелова и Стоян Къртев.

Занапред Клуб Сороптимист Интернешънъл – Пловдив ще работи по възстановяване и изграждане на чешмите по гр.Пловдив и Пловдивска област, както и по съвместен проект с Финландия за ранна профилактика, диагностика и лечение на остеопорозата.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.