Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Докато смъртта ни раздели…и след това
4 Юни 2008
39 год. мъж в Пловдив се самоуби на гроба на любимата си в деня на планираната им сватба

Жестока драма се разигра на Рогошките гробища в Пловдив в понеделник. Млад мъж сложи край на живота си на гроба на своята любима, починала преди 8 години. Денят 2 юни е избран неслучайно, твърдят близки – това е била датата, на която Румяна Горчева и Ивайло Бецев е трябвало да отпразнуват своята сватба. Подготовката вече е била в ход, когато Румяна внезапно се разболява и скоротечно злокачествено кръвно заболяване преобръща плановете на всички и след кратко време, вместо на сватба, близките са поканени на погребение.

Ивайло и Румяна са били много щастливи заедно, разказват близки. Живели са заедно в апартамент на родителите на Румяна. След смъртта и, Ивайло го купува от тях и продължава да живее там. Преди известно време го е продал и е отишъл да живее другаде, оттогава е загубил връзка със семейството и.

В понеделник, 2 юни, той отишъл на гробищата с колата си, паркирал я на алеята до гроба на Румяна, седнал на пейката и поне два часа разговарял мислено с нея. После внезапно се чул изстрел, работещите наблизо хора по поддръжката на гробищния парк дотичали и го видели окървавен на земята. Извикали веднага линейка, която го завела в болница, но, въпреки усилията на лекарите, настъпила смъртта.

Ивайло Бецев не е оставил предсмъртно писмо, но очевидно е неговото желание, което близките му уреждат в момента – той да бъде погребан в гроба на любимата си. Според някои, точно с тази цел той е изчакал осем години – срокът, след който това е разрешено.

Според психиатъра д-р Веселин Герев, цитиран в днешния брой на пловдивския в. „Марица”, който описва случая, не става дума за психическо заболяване, нито за моментен импулс. Твърде вероятно това решение е обмисляно през годините и взето със съвсем хладен разум. Любовта на този мъж е била толкова силна, че през всичките тези години той така и не е намерил друго решение за себе си, освен да остане с любимата си, макар и в отвъдното.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.