Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-зловредният британски телефонен хулиган влезе в затвора за 4 години
1 Април 2008
57 год. мъж разиграва полиция, пожарна и Бърза помощ от 1968 година, струва около 1 млн лири на бюджета
Видът на святкащите буркани на колите доставял радост на самотника
Видът на святкащите буркани на колите доставял радост на самотника

Най-заклетият телефонен хулиган в Англия попадна зад решетките. 57 годишният Дейвид Мейсън получи присъда от 4 години за това, че редовно е звънял в службите за спасение без никакви реални причини. Лъжливите повиквания на този човек, по които са излизали екипи на полицията, Бърза помощ и пожарната, са стрували на британския бюджет около 1 млн британски лири или към 2 млн долара.

Когато се обаждал, Мейсън измислял какви ли не поводи : бой, катастрофа, пожари. Мъжът е съобщавал също така за несъществуващи бомби и хора, на които уж била необходима спешна медицинска помощ. По ирония на съдбата, докато бил в предварителния арест, на самия Мейсън два пъти му потрябвала наистина бърза медицинска помощ, тъй като получил два сърдечни пристъпа.

По време на процеса станало ясно, че за първи път той се обадил с лъжа през 1968 година, когато бил на 17 години. По признание на подсъдимия, видът на колите на спасителните служби с мигащите им буркани предизвиква у него вълнение. Съдията, който водил процеса над телефонния хулиган, на свой ред признал, че обажданията на безработния самотен мъж са били не шега, а следствие на неговата социална изолация.

Впрочем заради вредния си навик да праща на лъжливи адреси и по измислени причини екипите Мейсън вече се е оказвал зад решетките поне шест пъти през последните 40 години.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.