Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Часът на Земята
29 Март 2008
От 20 до 21 часа довечера милиони хора по света ще изключат осветлението си в рамките на глобална екологична инициатива на организацията WWF

 Водещи офисни комплекси и компании в София се включват в глобалната инициатива на международната природозащитна организация WWF „Часът на Земята” на 29 март 2008 г. В рамките на един час – от 20 до 21 ч. - Business Park Sofia, Bulgaria Center, BalREc, BalPex, Expo 2000, Landmark Center, Porsche Center, «Икономедиа», «Нова телевизия» и Colliers International Bulgaria ще изключат осветлението си като послание за необходимостта от незабавни мерки срещу глобалното затопляне.

В София международната консултантска компания Colliers International спомогна за разгласяването на инициативата сред своите партньори и колеги. Офисните комплекси, които ще се включат в световната инициатива, представляват около 30% от офисните площи от клас А в София. Кампанията получи подкрепата на организаторите на международната конференция BalREc и изложението за недвижими имоти BalPex, както и на «Нова телевизия» и изданията на «Икономедиа».

Осветлението, което ще бъде загасено, обхваща външно осветление на сградите, осветлението на общи части, надписи и табели.

Инициативата на WWF „Часът на Земята” се проведе за първи път на 31 март миналата година в Сидни, Австралия, когато повече от два милиона души и 2 100 компании изключиха светлините си за час. Много от символите на града като Harbour Bridge и Операта станаха част от инициативата.  Това доведе до едночасово понижаване на електрическата консумация в града с 10.2%, което се равнява на спиране от движение за една година на 48 000 автомобила. Тази година акцията ще «затъмни» 24 града, сред които Чикаго, Монреал, Копенхаген, Тел Авив и Банкок, а над 100 града от цял свят подкрепят събитието.

Кампанията избра изключването на осветлението като една от най-безобидните и лесни стъпки към съхраняването на планетата и част от мерките срещу глобалното затопляне. „Часът на Земята” цели да покаже, че всеки човек може да допринесе за промяна към добро, а когато тези прояви са масови, резултатът е осезателен.

През 2007 г. събитието предизвика огромен интерес, а тази година се превръща в глобална кампания. Броят на записалите се в сайта www.earthhour.org хора и компании постоянно расте.

 Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF  развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. Основните тематични направления в работата на WWF Дунавско-Карпатска програма България са защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

диди 1
07 Apr, 2008 | 15:09

уаууууу!

Анонимен
31 Mar, 2008 | 09:20

Даа, влизаме в сайта на "Часът на Земята" и виждаме колко подробно е обяснено за тази кампания, а тук се заливаме да обясняваме коя фирма, как, колко, кви пари и дрън-дрън та пляс, докато българина не тегли една цветуща псувня и премести на канал 3. Наистина дразните медиите. Не ви ли научиха, че не може покрай съществената новина да правите реклама?!

Егати ...... :@


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.