Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Предсрочните избори ще струват 87,7 млн. лева
3 Февруари 2023
Това стана ясно, след като второто служебно правителство с премиер Гълъб Донев одобри план сметката за вота
Поредните предсрочни избори на 2 април ще струва 87,7 млн. лева. Това стана ясно, след като второто служебно правителство с премиер Гълъб Донев одобри план сметката за организацията и провеждането на предсрочния вот.

Той обяви, че вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев  ще координира от страна на служебното правителство организационно- техническата подготовка на предсрочните парламентарни избори на 2-ри октомври, а служебният министър на електронното управление Георги Тодоров ще отговаря за организацията на видеонаблюдението и видеозаснемането на изборите.

Дейностите, свързани с изборния процес, които ще се финансират с тях включват: подготовката и отпечатването на избирателните списъци; закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Извън одобрените днес разходи, има готовност да осигурят и допълнително средства при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на машините за гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейност в това число видеонаблюдението и видеозаснемането.

От правителствения пресцентър посочват, че в условията на неприет държавен бюджет за 2023 г., финансирането на разходите за план-сметката ще се осъществява по реда на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., където е предвидена изрична възможност Министерският съвет да одобрява финансиране за подготовката и произвеждането на избори съгласно Изборния кодекс.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.