Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Молдова - следващата жертва на Путин?
5 Март 2022
Лукашенко показва военни обекти на Украйна, унищожени от ракети, изстреляни от територията на Беларус, както и че дава подробности за бъдещите мишени. На кадрите се вижда, че някои от тях са в Приднестровието
Опасенията и страховете, че войната може да "прелее" отвъд територията на Украйна в Молдова се засилиха през седмицата. На видеозапис, разпространен в социалните мрежи от беларуски журналист, се видя как съюзникът на Владимир Путин - Александър Лукашенко - на заседание на Съвета за национална сигурност на Беларус - да показва пред географска карта придвижването на руските войски, предаде БНР.
 
В поста към каченото видео журналистът Тадеуш Гичан пише, че Лукашенко показва военни обекти на Украйна, унищожени от ракети, изстреляни от територията на Беларус, както и че дава подробности за бъдещите мишени. На кадрите се вижда, че някои от тях са в Приднестровието.

Бивша съветска република, не членува нито в НАТО, нито в ЕС, със слаба икономика, енергийно напълно зависима от Русия, граничи с Украйна, със слаба армия и малко население, част от което е рускоезично, с автономен, отцепил се проруски регион - непризнат, самообявил се за Приднестровска молдовска република. Перфектната жертва ли е Молдова и може ли да бъде следващата военна цел на Владимир Путин?


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.