Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Министерството на финансите публикува списък с договори на публични предприятия на стойност над 1 млн. лева
30 Юли 2021
Общата сума на договорите, сключени след проведена обществена поръчка, е 11,505 млрд. лв. без ДДС, а на договорите, сключени без обществена поръчка, чрез т.нар. „ин хаус“ възлагане е 8,087 млрд. лв.
Министерството на финансите публикува списък на договорите на стойност над 1 млн. лв., сключени от публични предприятия с доставчици на строителство, стоки и услуги за периода 01.01.2019 г. – 30.04.2021 година. Общата сума на договорите, сключени след проведена обществена поръчка, е 11,505 млрд. лв. без ДДС, а на договорите, сключени без обществена поръчка, чрез т.нар. „ин хаус“ възлагане е 8,087 млрд. лв. без ДДС.

В общите суми не са включени договори, които са с прогнозни цени, както и рамкови договори, чиито цени се определят с приемо-предавателен протокол. Според анализа на разходите на публичните предприятия, извършен от Министерството на финансите и представен на Втория обществен съвет към министъра на финансите, посветен на капиталовите разходи на държавата, общата сума на договорите, сключени от държавните предприятия за този период, са на стойност над 20 млрд. лв., като от тях 11,7 млрд. лв. са сключени с обществени поръчки, а 8,6 млрд. лв. – без обществени поръчки, като в сумите са включени и рамковите договори и тези по прогнозни цени.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.