Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Един F 22 може да се разправи с 10 руски изтребителя Су 35?
5 Октомври 2005

Британската Агенция за военни изследвания сметнала колко Су-35 ще бъдат свалени в бой с различни западни изтребители


Американският изтребител 5-то поколение F-22.
     Американският военно-информационен сайт Strategypage публикува пазени в тайна досега изследвания на разформированата британска Агенция за военни изследвания и оценки (British Defence Evaluation and Research Agency) от 2000 г., сравняващи характеристиките на най-модерния в момента руски изтребител Су-35 със западните бойни самолети от този клас. В хода на анализа, експертите опитали да направят сравнителна оценка, колко Су-35 ще бъдат унищожени при въздушен бой с някои модели западни самолети, сред които и доразработвания все още американски изтребител от пето поколение F-22. За сравнение, Су-35 се явява изцяло модернизирана версия на изтребителя Су-27, съответстваща на поколение 4++ бойни самолети.

     В хода на анализа на бойните характеристики на самолетите били използвани авиосимулатори, изполващи тактико-техническите качества на машините. Те били “въоръжени” със съответния арсенал ракети, а пилотите се старали да дублират тактиката, характерна за пилотите на съответния модел самолети. Данните от тестовете били събрани в сравнителна таблица на съотношението на загубите на Су-35 и западните самолети. Според изводите на експертите, най-добре срещу руските изтребители се представя F-22 със съотношение 10,1:1 (на един свален американски изтребител се падат повече от 10 Су-35). Съотношението при изтребителите Typhoon е 4,5:1, а при Rafale – 1:1. Британците обаче са категорични, че Су-35 е по-добър от американските изтребители F-15, F-16 и F-18. Съотношението при F-15C е 0,8:1 в полза на руските изтребители, при F-18D – 0,4:1, при F-18C – 0,3:1 и при F-16C – 0,3:1. Това означава, че Су-35 е 10 пъти по-слаб от F-22, но 2 до 3 пъти по-силен от F-18 и 3 пъти по-силен от F-16.

Руските изтребители 4++ поколение Су-35.


     Експертите от Strategypage правят уговорката, че въпреки че изследването е проведено от държавна агенция, данните могат да съдържат значителни грешки. При всички случаи, както отбелязва оръжейното издание, с изключение на конфликтите в Ирак и Югославия, през последните 15 години в реални условия не са водени боеве между руски и натовски самолети, а изводите от използването на тренажори често съдържат неточности. Стойността на един F-22, по оценките на Strategypage, е около $ 100 млн. без да се отчита по-нататъшната му доразработка и модернизация, които увеличават стойността му до $ 400 млн. В същото време ориентировъчната стойност на експортния вариант на един Су-35 е между $ 30-38 млн. През 2007 г. се очаква да се появи и опитният образец руски изтребител 5-то поколение И-21 на авиационния холдинг “Сухой”, за който Москва е категорична, че ще бъде по-добър от западните си еквиваленти.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ученик
21 Jun, 2017 | 12:43

Защо трябва да правят скъпи симулации? Работата е лесна. 10бр.Су35х40млн.$= 400млн$. 1бр.Ф22х400млн$=400млн$. 400=400. 0=0.

Бай Кольо
18 Nov, 2016 | 23:49

Не се прехласвайте толкова по американските изтребители,и те са сигурни колкото и руските.Имам приятели,които живеят в САЩ в град близо до военно-въздушна база.Те знаят за над 10 катастрофи поради повреди на изтребителите в последните години,от които на 2 са били свидетели.Но понеже са на тяхна територия,никой не им дава гласност.Ето нещо извън границите им.
https://fakti.bg/world/142772-amerikanski-iztrebitel-katastrofira-v-persiiskia-zaliv

Мосий
20 Aug, 2016 | 12:12

Изследването е надраскано през 2005 г., когато някой можеше и да му се върже. Сега към 2016 г. може да предизвика единствено само смях. Авторите са си взели хонорарите, целта на изследването е постигната. Остава само ние да си вземем поука с каква бълвоч ни заливат всекидневно!!!

Боро
15 May, 2016 | 23:08

Цялата работа с "невидимостта" е толкова преекспонирана, че няма накъде повече! По-правилно е да се каже, че е с намалена видимост за някои радари, предимно тези, с които са оборудвани другите съвременни изтребители, без значение дали са руски или европейски. Но тази "невидимост", а по- правилно намалена видимост е на лице при условие, че е с прибрани в тялото ракети и изключен радар. Ако е с извадени ракети или включен радар се открива много преди да влезне в обсега дори на далекобойните ракети въздух- въздух(от около 350-400 км). За някои наземни радари не е нито невидим, нито с намалена видимост(виж видове радари)! Към датата когато е приет на въоръжение, в Русия го класират към поколение 3-то (представете си МИГ 21 с модерни прибори и ракети), след множеството подобрения най- вече в оборудването и нови далекобойни ракети, според руските стандарти го прекласират до поколение 4-то (НАТО 5-то). Трябва да се знае, без да влизам в подробности, че за да се постигне функцията -"невидимост", самолета е с влошени летателни качества и увеличен размер с всички последствия от това. Освен това, едно от изискванията за поколение 5 по НАТО стандарт е да има свръхзвукова крайцерска скорост, е ф 22 я има, но вижте на каква височина я постига! :) И да допълня, че за да се изпълни тази свръх звукова скорост без форсаж, му е пострадала максималната скорост, тоест той има прекомерно нисък запас от мощност, което от своя страна е жертвано поради вярата на конструкторите, че няма да му е необходима.... Ясно е, че в боя равни няма и сравняването на 2 самолета по техните данни няма да предскаже кой-кого ще победи във въздушен бой. Не искам да го принизявам, самолета си е супер, най- вече модерното оборудване и комуникацията с други самолети, но да му приписваме свръх-качества не бива. Лично аз харесвам мнението на главния конструктор на Сухой, че самолетите трябва да са целеви, защото така не се налага да се прави компромис с някои от качествата му за сметка на други.

дядо Пижо
05 Apr, 2016 | 15:25

В американски и чужди медии се появи информация от американски военни източници, че над територията на Йордания при опит да нананесат удар срещу Сирия през изминалите дни е бил свален един американски самолет F-22 Raptor и пет броя крилати ракети „Тоmahawk“
F-22 e тотален провал. Поръчано "проучване" на неграмотници с цел защита на пъкления интерес на производителя на тая глупост. Какво е въоръжението на един F и какво е на СУ-35. Един срещу 10 . Като са толкова велики да започнат война, че да видим кой кого, а не да си чешем задниците, пардон езиците.

дон Балкон
05 Apr, 2016 | 15:16

В американски и чужди медии се появи информация от американски военни източници, че над територията на Йордания при опит да нананесат удар срещу Сирия през изминалите дни е бил свален един американски самолет F-22 Raptor и пет броя крилати ракети „Тоmahawk“

Уточнител
05 Mar, 2016 | 00:02

Изобщо систематичното гледане на руски военноавиационни пропагандни клипчета (маскирани или не) води до тежка мозъчна недостатъчност - най-малко пълзящ идиотизъм и /или прогресираща глупост

Уточнител
05 Mar, 2016 | 00:00

Явно форумните ЧервеноРуски "специалисти" са в състояние дълбокомислено да разобличават скапаната хамериканска авиационна техника. И същевременно да обясняват съвършенството на российската безаналогова такава.
Стои обаче един такъв въпрос:
Как една изостанала икономика от нивото на 80-те години, която не може да произведе не само един компютър, но и един съвременен телевизор, да не кажем един съвременен (отечествен) автомобил със собствени средства, неща на ниско технологично ниво, страна на 11 място по БВП в света, страна, на която износът на високотехнологична продукция е 4% от целия, страна, която от 30 и повече години не е изстрелвала междупланетна станция, с космическа техника на нивото на 80-те години същевременно да превъзхожда САЩ във една такава високотехнологична област - та Русия НЯМА електроника за такива цели и трябва да внася, а напоследък да КРАДЕ такава. Да се сравнява със САЩ? След като се похвалиха, че вече имат крилата ракета, използвана в бойни условия, не знаят ли че първата такава американска (дори по-съвършена) влезе в строя в седана на 70-те години!!Колко прави това? 40 ГОДИНИ ИЗОСТАВАНЕ!!!То се знае.
Та в момента САЩ изпращат снимки от Плутон след 10 годишно пътуване, край Юпитер работи 10 г сондата Хюйгенс, на Марс работят 3 апарати - единият "Опортюнити" - вече 12 години, около Марс -2, в момента се очаква кацане на астероид, след две години се изстрелва новият космически телескоп, Слънчевата система напуснаха 4 апарати, с единия все още се поддържа редовна връзка...Да не говорим за военната област - произв са стотици бр F35 и F22, да не говорим за с-мата Aegis, предпоследното стъпало от глобалната противоракетна система, която дава възможност за нанасяне на безответен първи НЕЯДРЕН удар по всички стратегически МКБЛ на противника. Скоростта на средсвата за нанасяне на този удар е 7-8 Мах, при скорост на руските МКБЛ около 3 Мах....има ли смисъл повече...


Симо
14 Feb, 2016 | 18:15

Който е писал статията разбира от авиация колкото свиня от духова музика. Дори специалистите (известни шувинисти) на Нортроп заявиха че да се нарича Ф-22 самолет от поколение 5 е малко песилено, докато същото е толкова валидно за названието на Су-35 за самолет от поколение 4++.По принцип Су-35 по мнение на западните експерти притежава всички признаци на самолет поколение 5 без СТЕЛТ характеристиките,но той ги компенсира сериозно със контейнерни системи за активни смущения от типа "Хибин","Президент" и т.н.т. Т.е. косвено в Европа няма самолет който би оцелял в двубой с Су-35, камо ли със Су-37.До колкото знам компютърните модели на въздушен двубой с Ф-22 раптор са показали съотношение 2-1 в полза на Су-35.Или за да свялят един Су-35 САЩ ще загубят 2 Ф-22.Изследванията са на фирмата Локхит които трудно мога да нарека русофили.Това сигурно сте го преписали от някой укрински сайт.Там само датата е вярна.Стрмят се да омаложажът всички руски достижени за да вдъхнат малко увереност на своите войници.Ако РФ се намеси в Домбас с фашизоидите е свършено.

asdasd
23 Jan, 2016 | 13:33

Shte mi se posme esh na kura sha mi se smesh ka to ti go tura v ustata a posle v gaza naish li kak shte se smeesh

Енчев
19 Nov, 2015 | 06:50

Хей журнаЛИГИ, това което сте надраскали кат блювоч за самнолета
СУ-35, челили сте го сами??
Вземете само техническите характеристики и без специален опит в областа на "векторната тяга" ще ви стане ясно кой самолет в момента е "ПОВЕЛИТЕЛ-НЕБО", както казват специалистите.
СУ-35C е само пробното начало на военният без аналог в света до момента, негов събрат, СУ-37М
С уважение;
Енчев / enchev.i@abv.bg

Иван
02 Sep, 2015 | 17:41

"все още доразработвания" и всякаква работа по него прехвален F 22 е постъпил на въоражение през 2005г, а през 2011г производството му е спряно, както и всякаква работа по него, защото е много скъп и още нещо,руснаците по - бавно ги правят от американците, в смисъл по - късно, но ги правят перспективни или техните самолети имат база за развитие, а не като прехвалените американски бракми, едва през тази година американците за пръв път използуват своя" бисер" 5 поколение в мисия и то срещу ИДИЛ , сами си правете изводите..........

Кире
14 Aug, 2015 | 21:01

Доколкото разбирам,изследването го правят англичани. Ами, те горките без помощта на Мерилин и Екскалибур и тоалетната на могат да намерят. Тези които се интересуват сериозно от бойна авиация, летателна подготовка и ТТ-данни са наясно доколко меродавни са такива изследвания.

Logika
29 Jul, 2015 | 20:23

Туй със самолетите може да го пише някой който хал хабер си няма от авиация, това е човек който никога не е летял. Такъв човек може ли да отговори на въпроса какво става с каца с мед когато и се изсипе едно лайно.

Николай Василев
15 Jun, 2015 | 19:25

Су 27 (модернизиран) и/или Су 35 има възможност да команда цяла ескадрила себеподобни в бой, без да имат пилоти на борда, и има на борда си ракети за близък бой, ракети със среден обсег и далекобойни ракети, F 22 има ракети със среден обсег. За маневреност, няма да говорим. Та така, как един Ф 22 ще свали десет самолета, които могат да го свалят, от разстояние, двойно на неговия обсег на действие? Представете си следният, следствен експеримент, негър с пушка стреля по бял човек който е извън обсегът му и държи снайпер в ръка...........
F22 може да унищожи, 10 руски бойни самолета, само ако са товарни и без ескорт.

Бисер
01 Apr, 2015 | 20:34

Ще се справи ако пилота не се "наака"!

Даниел
25 Mar, 2015 | 17:24

Това е една гнусна пропаганда ...и всичките привърженици на Американската педераска нация да знаят ,че и Сталин не е имал по-добра техника от Хитлер....но е победил.

П.Енчев
11 Feb, 2015 | 17:40

Статията е написана НАТО-Коран пикльо-пачаврено с недомлъвки!
А истината е следната;
ЕДИН РУСКИ ПИЛОТ ДАЖЕ НЕДОСТАТЪЧНО ПОДГОТВЕН С F-22, МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СЕ СПРАВИ С 10 ОПИТНИ ФАШИнгтонски АСА ПИЛОТИРЩИ СУ-35!

Украйна, АДА ЗА НАТО И АМЕРИКА
Държавата в която Америкосите, НАТО-Коран пикльовци, Евро-Конгломерата с Колониaлиста-АНГЛИЯ и баб Меркел ШВАБСКА създадоха НАЦИСТСКА и Нео-НАЦИСТСКА АНАРХИЯ, Украйна, която стана подразделение на въоръжените сили на САЩ, трябва да бъде озаптисана.
А за да стане това, т.е. да се озаптишат най-вече БЕЗКРЪВНО НАЦИЗМА и Нео-НАЦИЗМА, Америкосите НАТО-Коран пикльовци, Евро-Конгломерата с Колониaлиста-АНГЛИЯ и баб Меркел ШВАБСКА, а оттам и надигналият се ултра-радикален ислямизъм, ТРЯБВА СВЕТА ДА СЕ ВСЛУША И ПРИЕМЕ ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ!
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ!
http://novorossiya.name/natsizm-ili-ukrainskiy-natsionalizm/

Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
"Стара Славянска поговорка"
БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
С уважение:
П.Енчев / enchev_ip@abv.bg


П.Енчев
11 Feb, 2015 | 17:40

Статията е написана НАТО-Коран пикльо-пачаврено с недомлъвки!
А истината е следната;
ЕДИН РУСКИ ПИЛОТ ДАЖЕ НЕДОСТАТЪЧНО ПОДГОТВЕН С F-22, МОЖЕ СПОКОЙНО ДА СЕ СПРАВИ С 10 ОПИТНИ ФАШИнгтонски АСА ПИЛОТИРЩИ СУ-35!

Украйна, АДА ЗА НАТО И АМЕРИКА
Държавата в която Америкосите, НАТО-Коран пикльовци, Евро-Конгломерата с Колониaлиста-АНГЛИЯ и баб Меркел ШВАБСКА създадоха НАЦИСТСКА и Нео-НАЦИСТСКА АНАРХИЯ, Украйна, която стана подразделение на въоръжените сили на САЩ, трябва да бъде озаптисана.
А за да стане това, т.е. да се озаптишат най-вече БЕЗКРЪВНО НАЦИЗМА и Нео-НАЦИЗМА, Америкосите НАТО-Коран пикльовци, Евро-Конгломерата с Колониaлиста-АНГЛИЯ и баб Меркел ШВАБСКА, а оттам и надигналият се ултра-радикален ислямизъм, ТРЯБВА СВЕТА ДА СЕ ВСЛУША И ПРИЕМЕ ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ!
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ СЕ САМОУНИЩОЖИ!
http://novorossiya.name/natsizm-ili-ukrainskiy-natsionalizm/

Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
"Стара Славянска поговорка"
БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
С уважение:
П.Енчев / enchev_ip@abv.bg


ПЛАМЕН МИЛУШЕВ
28 Dec, 2014 | 14:04

Запомнете,винаги Аеродинамиката и летателните характеристики, като управление, възможност за динамика и маньовър срещу огъня на противника-на руската машина--- са много ,ама по-добри--руската електроника е по-стабилна на външни въздействия-температура радиация и електромагнитен импулс-всичко това че раптора f22 е по добър от СУХОЙ 35 е ЗАПАДНА пропаганда-ОСВЕН ТОВА РУСКАТА СИСТЕМА ЗА РЕБ дето се монтира на изтребителите(РАДИОЕЛЕКТРОННА БОРБА Е НЕНАДМИНАТА-с по двайсет лъжливи цели и ПОМЕХИ-на раптора ще му заблести индикатора-миг преди да бъде унищожен)-руската инженерна фундаментална мисъл е ненадмината-не гледайте какво се пише В ТЕЗ ПОРЪЧКОВИ СПИСАНИЯ-от хора непросветени-раптора ф22 е по автоматизиран ВЯРНО Е -и от това много по ненадежден,ИСТНАТА Е В ПИЛОТА-а без АУАКСА МУ Е СПУКАНА РАБОТАТА- ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ С 300- щЕ ГО ЧАКА ДОЛУ-СЪС 90 % ВЕРОЯТНОСТ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ

Борис
14 Dec, 2014 | 23:09

Zatova amerikanskite gi svalqt sys stara ruska PVO sistema

gosho
09 Dec, 2014 | 22:15

a Chuk Noris moje da svali cilata aviacia na USA i RUSSIA samo kato kihne !

асенката
05 Dec, 2014 | 16:17

http://worldtodaybg.com/2014/12/05/daily-beast-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82-f-22-%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8/

КОйто е писал статията че ф 22 е нещо може само да ми смуче патката

Емил Стефанов
14 Oct, 2014 | 14:33

Да затова ф22 се сражава само стерористи но не участва в реални битки с редовни армии дори и от третия свят.

аа11
01 Jul, 2014 | 03:01

су 35 тежи повече от ф 22 и има по слави двигатели електрониката на руснаците е по зле от американската но 10 към 1 си е живо оливане максимум 2 към 1 руският одговор на ф 22 е Т 50 или каквото там означение получи след като влезе на въоръжение но това няма да стане близките 5 години

maikal
29 Jun, 2014 | 17:18

sa taka e 1- f22 svalq 10- su 35,no da ne zabravqme 4e tova e na taka nare4eniq simulator -na takav simulator az svalqm po 10 samoleta bez problem i sa6to taka bombandiram po 10 obekta sled tova -no da se varnem v realnosta
vse pak ne sam piloy i vsi4ko e komputar da ne zabravqme s kakva cel e napravena programata
vsi4ki deto pi6at samo edin pat da se povozqt na iztrebitel i 6te razberat za kakvo stava duma
istinata e 4e 6te trqbvat dosta f22 za edin su 35 za zagrqvka


aa11
29 Jun, 2014 | 13:23

Това си е ПРОПАГАНДА на учението червен флаг еврофайтара победи ф 22 10 към 8 рафала е по добър от евробоеца само в наземни мисий във въздушен бой отстъпва ф 22 е по добър от су 35 но максимум 2 към 1 ф 15 последните варианти и су 35 са на кантар су 35 на практика е модернизиран су 27

Иво
04 Jun, 2014 | 20:16

Поредната безкрайно идиотска статия!Е как ще свали един f22 10 СУ 35 ,като той на борда си не носи толкова ракети?Здраво ни взимат за мезе....То по един от каналите за промивка даваха израелски пилот който обясняваше как влязъл в бой с ДЕСЕТ руски изтребители!То всеки преувеличава,това е човешка черта НО....

Мда
29 May, 2014 | 00:01

Промиване на мозъци,нормално.Колко сме велики,как само да кажем и ще смачкаме Русия и т.н.Обаче реалността показа един стар руски модел накара 27 "РАМБОВЦИ" да се наакат и да подадат рапорти за уволнение.:D Други коментари са излишни!!!

драгунов
23 Apr, 2014 | 22:50

Су-24 напълни гащите на 27 американци в Черно море и ги уволни

Петров П.
15 Apr, 2014 | 15:58

Малко смешно. Питайте австралийците.Те също правиха такива изследвания.За сега не разрешават на Ф 22 да лети на височина по-голяма от 7000 м. Защото не е достатъчен кислорода за летците.

micho
16 Mar, 2014 | 20:07

Ste mi se razpravi s HUIA...taka da znaete ....tova eedna gadna Amerikanska Pederaska kampania,koiato niama obsto s istinata.....nai dobrite voenni samoleti i decata znaiat ,sa MIG i SUHOI

Mitaxa
02 Jun, 2013 | 12:53

То защото 1 Ф-22 може да се стправи с 10 Су-35 затова до сега Американските Генерали никога не са викали Ф-22 на реална бойна мисия...като се замисля защо, мисля, че е защото е прекалено скъп, за да го загубят, а и ще се види реално в бойни действия колко е неефективен. Просто и логично. Изобщо тази реклама на Ф-22 е прекалено съшита с бели конци...

kris73
26 Dec, 2012 | 00:30

dimitre sine mai4in,pro4eti pove4ko za koreiskata voina,i togava govori za katigori4na pobeda...400-1600..mig-f

cvetan
19 May, 2012 | 17:28

da jivee rysia

Авиатор
26 Feb, 2012 | 22:29

Дрън дрън американска пропаганда и както винаги неуспешна, кой им вярва на американците бре, останаха ли такива още???? Хехехехххх смехурковци стахливи са теееее ,филмови герои и посрани рамбовци-наемници.
хехехеххх Ф22 е като мюуре юрдек в ноктите на СУ35 орел ....а да не споменавам СУ 47 беркут........хехехеххххх американски недоносчета мазни...........

Anton
03 Feb, 2012 | 23:19

Vij sia da ne si otvariat chovkite teia anglichani
purvo sy 35e po star ot f 22
vtoro 6to toia f 22 ne se sbie s sy t50
treto pre purvata ili vtorata svetovna voina
edin mig21 svalil PET f 16
a togava f 16 e bil po moderen
ta i ne pomnia koga aama ima6e edna voina cial sviat sre6ty russia
ameica velikobritania vs russia kvo stana rusia pe4eli
bih kazal russia e nepobedima


ssvt
23 Jan, 2012 | 00:28

Аааа, забравих да ти кажа че има победа на Руски самолеТИ срещу Американски.Дори има свален Ф15 които е гръбнака на Американската авиация от МИГ 21.

ssvt
22 Jan, 2012 | 14:27

Еии Димитре, а земи малко прочети преди да пуснеш тема.Пилотите нямат визуален контакт....ти за приоми на въздушния бой чувал ли си?Тогава пилота какво прави а?Работи като телепат ли?Или само си седи и самолета сам си го води, сам си го извежда от критична ситуация така ли? Боят се решава за 30сек.ХА ХА това пък от каде го измисли бе смешник?Ти знаеш ли колко от значение са 30сек.при близък въздушен бои?Абе какво съм се захванал и аз да ти обяснявам......с две думи по твоята логика от пилота няма смисъл.ВБ протича за не повече от 30сек.На пилотите мозъците са им смазани от претоварване и те не могат да мислят,и не виждат нищо....и т.н. и т.н.

Димитър
04 Jan, 2012 | 13:18

Що за глупости. С Маневрени Миг и Су смешНИЦИ. В реален бой при смазани мозъци от претоварване нещата се решават от авиониката и информационно подплатения пилот.Боя се решава 30 секунди.Повечето случаи пилотите нямат визуален контакт.Каква маневра какви кобри?Циркаджиски номера с които да се продава руското оръжие.Както и през втората световна война руснака залага на количеството а не на качеството.Добре че бяха германските гении че да дръпнат напред в ракетостроенето и самолетостроението.Самолета на Вили Танк става прототип и на сейбъра и на миг 15.Руските Джуджета най големите Джуджета.Ама до сега няма категорична победа на руски самолети срещу натовски (американски)доказателството след превъзходство по въздуха се развива сухопътната операция.А осуетена такава няма.Така че си дрънкайте празни приказки.

dido
29 Dec, 2011 | 17:17

xaxaxax koito i da si ti normalen li si ili ot igrata ne6to si se poobarkal

nqkoi si
22 Dec, 2011 | 20:57

rusnacite vinagi sa varveli klasi pred amerikancite v stelta be6e nevidim a dva padnaha sigorno gi e udaril meteorit a na4i suotno6enie 10:1 e prekaleno moje da sa po dobri no ba6 10:1 e nevuzmojno a da ne govorim 4e i ruskiq moje da e po dobur kogato bulgariq dava na skrab za6to adjaba NATO idva da vidi kak e napraven toq samolet za6toto o6te sa nazad za tova
i toq F 22 raptor 6te si nameri maistora samo da ne e ot nqkoi mig 21
a nali horata trea opravdaqt za6to F 22 E TOLKOVA PO SKUP OT ruskiq
:D i ako kajat 4e e i po neefektiven te trqbva da se ubesqt


александър христов
21 Nov, 2011 | 14:42

Няма да могат сополите да си свалят от тъпите си физиономии!Янките нито са имали свестни самолети,нито авиация нито военни!Само големи усти!

5yery
12 Oct, 2011 | 14:05

a s t 50 kvo pravim xaxaxaxaxa

ssvt
11 Oct, 2011 | 23:50

Аре стга с тези измислени реклами бе.Тея вече се оляха...ще се пребори с десет Су35 ама в тяхните фантазии.Само не знам защо отказват да участват в демонстративен бой с тази машина от покана на Руска страна.Скъсват си газа да канят в САЩ Индия с тяхните Су30МКИ за да си сверяват "часовниците",и мога да кажа че те са им все още на зад.Оправдават се с това че вече времето на така наречените догфайтари се е изчерпило и воденето на въздушен бой е от порядъка на 100км. дистанция дори и повече, без визуално да се вижда противника.... Но и в това отношение са назад.

levvlad
01 Oct, 2011 | 10:46

Абсолютни бунаци.Те изобщо си нямат на представа какво пишат и говорят.УТЕПЛЯЦИИИИИ.1.СУ-35,демонстрира стойка"КОБРА".Преди много години.Въшкари.Като са толкова смелчаци.Защо,никога до сега не са излизали на въздушен бой?

ZeroGravity
22 Aug, 2011 | 18:46

Като чета статията и някой от коментарите и падам по гръб от смях. Виждам че е пълно с чукчи в областта на авиацията. На времето новите ни братя хамериканците твърдяха че F-4 Fantom без проблем ще се справят с МиГ-21 но практиката показа че руският самолет е значително по-добър в маневрения въздушен бой. Прочел съм доста за авиониката и планера на Су-35 .... да не говорим за новият радар с фазирана антенна решетка който на всичкото отгоре е и 3 координатен.
Така че когато хамериканците направят подобен самолет или подобен на Су-47 Беркут или построят торпедо от типа "Шквал" тогава да дойдат и да разтягат локуми.
Хайде със здраве чукчи и четете повече за да не се излагате.

ицо
01 Aug, 2011 | 21:26

ами янките не умеят да си правят сметката.да вземем космическото пространство например.когато руснаците имаха космическа станция,янките се чудеха как се постига това.ами например колко пари похарчиха янките за разработка на химикал които да пише в безтегловно пространство?ами няколко милиона долара.а руснаците си ришиха проблема като използваха моливи и спестиха тези парички хихихихихихи.

Didi
06 Jan, 2011 | 12:30

Затова тази агенция са я разформировали, само като погледнеш с какви глупости са се занимавали:))) Ф-22 вече не се произвежда, много скъп и със съмнителна ефективност при продажбите. За качествата му няма смисъл да се пише, съвременни технологии и въоръжение. За това кой колко е ефективен всички знаем че зависи от това кой е в кабината. Не мога да сравнявам Су с арабин за пилот и Ф с американски пилот. От предишните конфликти (Корея и Виетнам) започнаха да излизат данни за участието на руски пилоти, участе с голяма ефективност, може би повечето свалени американски самолети в тези войни са от тях.:)))

ASEN
16 Sep, 2010 | 18:23

Руските военни самолети са пълни боклуци дано България да ги смени с ГРИПЕН или с Ф-16. От друга страна ми се струва прекалено много това че един Ф-22 може да свали десет СУ-35, според мен може да свали между 3,4,5 СУ-35 да не прекаляваме все пак Ф-22 не е НЛО.

Nikol4y
18 Aug, 2010 | 11:48

http://en.wikipedia.org/wiki/PAK_FA
Infa 100%.

Герги
24 Jul, 2010 | 14:14

Що за спор е това? Какво е това мерене на пишки? Още през 20 век значение за великите сили имаше само в това кой би натиснал пръв копчето. Победители не би имало! Та за къф чеп са изобщо тези военни машини? Отговора е само един.За забавление на военни пилоти, полковници, генерали и пълководци.

Valeri
26 May, 2010 | 21:37

наскоро четох че руснаците разработват самолет клас 5++, и танк Т 101 ( наричан Супер танк) . и ако се върнем назад в историята всички считани за непобедими американски самолети са превъзхождани от руските ( Ф - 80 / МиГ 15 например) а наскоро Павел Власов каза , че МиГ 29 ОВТ е един от най-добрите самолети в света,тъй-че не си мислете , че Русия разчита само на една разработка

suchoi
03 Apr, 2010 | 19:56

това е най големия боклук в историята на американската авиация след ф-104 защото пада без причина и ф-4 фантом защото е летяща мишена

SUCHOI
27 Mar, 2010 | 19:11

не харесвам недъгави самолети а ф-22 е доказана трагедия БЪГНЕ ли се компа става опасно факт неоспорим доказателство на лице http://www.vbox7.com/play:fe412b50 А и се засича безпроблемно http://www.vbox7.com/play:c8ce09e4 и руснаците сега правят плазма стелтове в пъти по добри от този нечитав метал покрит с ГРАФИТ.

suchoi
15 Mar, 2010 | 20:43

раптора се усира ПРЕД всичко ако Ф-22 направи КОБРА му давам 1 бира ариана и го ритам в гъзъ да си се пребера обратно в сащ я да го видим как ще се справи срещу су-37 http://www.vbox7.com/play:361bd641 по същия начин както и с СУ-35 ПАК ПОВТАРЯМ Ф-22 е некачествено произведен той е от мн лоша направа ако тръгне да прави маневри като СУ-35 ще се развали още преди да я е направил НАБЛЪСКАН е с електроники които непрекъснато си молат за подмана МОДЕРНИЗИРА се през 2 седмици защото компютрите непрекъснато се РАЗВАЛЯТ И в далечен бой не го бива НОВИЯ СУТ-50 има по голям обсег на действие НО не само това СУ-34 има 4000 км обсег а ЖАЛКИЯ недодяляник Ф-22 има обсег 1600 км също като СУ-30 но су 30 прави леко извъртане на долу и отново се стига до бой 4км там СУТО БИЕ постоянно а в близък бой със зрителен обхват Ф-22 е свален за 4 минути така че най достойния конкурент на Ф-22 е су-27

SUCHOI
15 Mar, 2010 | 20:28

F-22 ще свали на баба му гащите хорааааа http://www.vbox7.com/play:6882d5d4 ПРЕСТАНЕТЕ да спорите Ф-35 и Ф-22 са БЕЗПОЛЕЗНИ дори срещу су-30 КОЕТО даказва че ф-22 е некачествено произведен боклук от ЛЬОШ генетичен матриял

аз
11 Jan, 2010 | 17:07

врели некипели е тая статия

SpensX
16 Nov, 2009 | 12:13

нещо май се оказа че ф-22 е боядисан с латекс-поредната далавера на Локхийд Мартин.Е да но Обама ги отряза .
И що по други източници съотношението е 2 сушки на един орел .Което е доста по вероятно .
Отделно РАФ правят 1 на 1 с еврофайтъра и раптора.
До момента има 2 условно свалени Ф-22 при учебен бой.
Така че ми се струва 4е раптора е един голям балон струвасх 350М бройката

F22
09 Nov, 2009 | 13:25

Колкото и да плюете хубавото си е хубаво. За информация на по долу пошещите Ф22 е приет на въоръжение през 2003 година. И е единственият в света изтребител 5 поколение. (Скоро Ф-35 ще стане втория). Това за Австралия въобще не е вярно. Су-30 е по добър от Ф-35 само в сънищата ви.

procon
03 Apr, 2009 | 16:00

сега истината е че ф-22-ката е по-добър от су-35-цата, няма спор - по-нов самолет е, с по-нови технологий, айде хамериканци хамериканци ама и те не са чак толкова прости, единственото грешно нещо в тази статия е, че чак 10:1 е леко преувеличено... тва е цялата патардия!

хари
17 Mar, 2009 | 18:07

Ха-ха-ха. Ей, бъкано е от руски лакеи в този раздел на коментарите. Трябва да ви кажа, че едно е на авиоизложението, а съвсем друго - в боя. Четете малко списания от типа на "Криле" например, за да добиете представа за реалността. И двете страни имат постижения и хайде стига с тези антиамерикански или антируски изказвания (аз съм от "Левски", аз съм от "ЦСКА", "чорбари" и пр.). Ф-22 са на въоръжение от няколко години в щатската армия. Колко СУ последно поколение има на въоръжение в руските ВС?
Иво, не отчиташ политическата обстановка, пич. Сега сме в Северноатлантическия пакт, т.е. сътрудничим си с партньорите от Запада във военно-икономически план. Как си представяш да сключваме договори с Русия, а? Въобще да подпомагаме търговията на Русия? Бъркаш!
Ей, фантазьори, ей!

фдгдф
21 Sep, 2008 | 00:31

последните индийски учения през август 2008г. Руските истребители су30
показаха по добри резултати от Х35. Автралийското пратовитеслтво след това отказа сделка за 16милд. за нови US истребители.

Илко
03 Sep, 2008 | 01:55

Още малко и ще им повярвам,че тая бракма Ф-22 ще свали дори и един Миг-21.Дали някой неруски самолет го може това http://www.vbox7.com/play:b7482c20

lokki
08 Aug, 2008 | 00:31

ами като споменахме индийско- американските учения там резултатът е доста в полза на руските машини , което все пак не означава че това ще е така и в реални бойни условият . В съвременната въздушна война качествата на самия самолет нямат толкова същественно значение . Иначе западняците пак са попреувеличили качествата на своите машини , бойната стойност на Су-35 за мен си е точно колкото на еврофайтъра , а Ф-22 си е един прекрасен , но адски скъп самолет , който просто в момента няма аналог в света , но разбира се това няма да продължи вечно

Иван Грозни
08 Mar, 2008 | 22:05

Тази изцепка на гейското британско списание си беше чиста провокация. После млъкнаха. F-22 и F-35 са прекрасни самолети. Но мно-о-ого скъпи и не чак толкова невидими за модерните локатори. По графа "свръхманевреност" янките много отстъпват на русите. А на Русия и търговията с бойни самолети й върви нагоре. Ей тук янките ги стискат трандафорите! Скоро Русия ще си върне позициите и в гражданската авиация - със средномагистрални самолети с високо качество. Бе-200 няма конкурент. А натовците-гърци купиха хеликоптери Ми-26 - машините с най-голяма товароподемност и най-нисък относителен разход на гориво в света. Да продължавам ли? За Китай, Индия, Индонезия, Малайзия, Венецуела? Още?

vladimir
13 Dec, 2006 | 19:30

vsiako edno moderno amerikansko orajie e otkradnoto ot ruskite voenni skladove

Suhozemen
13 May, 2006 | 19:48

На симулатора ще ги сваля всичките със самолет албанско производство.

gergibg
28 Apr, 2006 | 17:07

Слушай шматко, както винаги ще обърнеш нещата!
И друго руснаците нямат криви ракети. Не дай си боже да видиш отблизо такава и мнението ще ти се промени, кво ти мнение бе направо няма да имаш такова.
Руснаците от нищо правят нещо. Недей така. Ако искаш да разбереш колко са им криви ракетите потърси материал за индийско американското военно учение за изтребители и ще разбереш за какво говоря.

az
20 Apr, 2006 | 12:18

Ako ako ....Ako rusnacite imaha...AMA NJAMAT! AKO BABA ME6E MUZKA...Aide stiga gluposti be. Na krivata raketa kosmosa i pre4i!

Gergibg
07 Apr, 2006 | 17:06

Интересно е следното защо смятат че руснаците ще се защитават само с Су35? Не знаят ли пичовете че има и други модификации като Су 37, Миг 29 ОВТ и Миг 1.42 който го считат за по добър от Ф 22, а пък какво да говорим за Су 47. Ако руснаците имаха пари колкото американците те отдавна щяха да имат по-добра електроника от тях. И отдавна щяха да са с два изтребителя Пето поколение. Ами забравиха ли за ЗРК Пето поколение С 400 Триумф.
Американците само се хвалят. Да не стане така да се чудят какво да кажат както в Югославия за сваления Ф 117. Който е свален с ЗРК производство 1977 год.

junks
20 Oct, 2005 | 21:07

Американците са добри войници само на филмите си

боен другар
19 Oct, 2005 | 12:02

Това време отдавна отмина .сега не сме 1941/42 , когато срещу бронираните изтребитили на Германия руските летци защитавайки своята родина воюваха на дървените И-16 чайка и двуплощници По-2.От 1943/44 година равновесието се промени и от тогава до сега то е винаги в полза на Русия.В края на 1944 и началото на 1945 година от конвейра слязоха изтребители като "Ла-5"и "Лавочкин-7" с бронирано предно стъкло,радиовръзка и най-мощното за времето си въоръжение /големокалибрени картечници, оръдия и реактивни снаряди - предвесници на НУРС. Какво да говорим по този въпрос само факта, че руската техника във всяко едно отношение е по-добра е й сваленият "невидим". Не бива да се сравняват изтребители от различни поколения.Велика и ненадмината е Русия щом става дума за въоръжение.Микоян,Сухой,Тупулев това са коструктурски авиационни бюра , които никога няма да допустнат Русия да е на опашката.

иво
14 Oct, 2005 | 10:00

Нашите умници политици могат да купят 30бр.Су-35 за същите кинти като за 20 F-чета.Ама чичо САМ недавааааааааа

иво
14 Oct, 2005 | 09:42

F-22 може да е по добър но само ако един ден полети.Су-35,Су-37 иМиг-31 са наи добрите.Американските F-чета са наи добри във филмите

Georgi Stoyanov
08 Oct, 2005 | 16:19

Самолетите са нещо много важно,но още по-важно е кой управлява тази машина.
Друго важно нещо е къде,кога и при какви условия........Американците никога не са воювали
за защита на родината си.

wladun4o
07 Oct, 2005 | 11:52

Стига превъзнасяне на всичко американско. Повечето им неща са рекламни акции.

само CCCP
07 Oct, 2005 | 09:59

Също така - една хАмериканска компютърна симулация за сравнение на самолети ще се справи с 10 Руски такива :P

iztrebitel
07 Oct, 2005 | 09:38

Dannite spored men ne sa dostoverni a i ne e korektno da se sravnqvat to4no tezi dva samoleta,neka sravnqt togava f-22 i su-47 da ama ne im iznasq !Pravi mi vpe4atlenie i kakva malka razlika davat m/u Su-35 i F16,18A,pri pologenie 4e e qsno Mig-29 kolko klasi e nad F-16 pri pologenie 4e e iztrebitel ot po staro pokolenie ot Su-35,a da ne govorim za Su-35 4e suotno6enieto sigurno 6te e 40:0 v polza na Su-35

Sv
06 Oct, 2005 | 12:26

Ami moeto mnenie e che sega im e padnalo na yankiite da si praviat sravnenia zashtoto SU-35 e edno pokolenie nazad.Kato izleze noviat shte gi pitam kakvo shte praviat.Sravnenieto e neumestno spored men.Niama izravnenie startovi pozicii.


nasa
06 Oct, 2005 | 10:50

Абе , то и на НАСА совалките бяха по-добри, но кой отива да носи запаси на станцията - Руснаците, нали,
та така и със самолетите, американските по-добри, но не са изпитани в бойни условия, дано и да не си налага....

kuzhe
06 Oct, 2005 | 03:20

Ako amerikancite se bijat s Su-35 a rusnacite s F-22
otnoshenieto sht byde 42:1 za amerikancite.
Te tam e problema ia tochno v samoletite.

JOker
05 Oct, 2005 | 16:48

samo da dopulnq da ne nadcenqvate rusnacite. nedeite. naistina pravqt dobro oruzie no ako se interesuvate pove4e ot takava literatura ste ustanovite drugo:))) i dvete strani pravqt dobri ma6ini.

dragozow
05 Oct, 2005 | 14:17

Ха,ще им се на англичаните да е така.Руснаците винаги са успявали със значително по-малко средства да направят нещо по-добро.Да сте виждали терорист със М-16?Ха ха,няма и да видите.Просто цял свят използва Калашников.На подводници и ядрено оръжие руснаците винаги са били по-добри колкото и да си говорят янките и англичаните,те само се хвалят.

Републиканец
05 Oct, 2005 | 13:41

Руските самолети винаги са били бойни, докато американските са финансови. Не че са лоши но винаги са за много пари, а в същото време не са по добри по характериктики.
Така че човек които купува е важно да се съобразява с един световен коефициент цена/ефективност.

само CCCP
05 Oct, 2005 | 12:49

Руснаците винаги са били най-добрите в областта. Колкото и реклама да си правят yankee-те.

Молодци!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.