Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха обвинение на бившите директори на НЕК за договора с "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене"
17 Октомври 2016
Според държавното обвинение договора сключен от Любомир Велков и Мардик Папазян е нанесъл щети на НЕК за повече от 77 млн. евро
Софийската градска прокуратура обвини бившите изпълнителни директори на НЕК Любомир Велков и Мардик Папазян за договора с "Атомстройекспорт" за оборудване на АЕЦ "Белене". 

Според държавното обвинение от сключения на 28.11.2007 година рамков договор са произтекли щети за Националната компания в размер на повече от 77 млн. евро:

"От неизгодния договор двамата са задължили НЕК да поеме за своя сметка всички разходи по изпълнение на договора, като със стойността на тези разходи да се намали цената, заплатена от "Атомстройекспорт" за оборудване на АЕЦ "Белене", пише в прессъобщението на СГП. От държавното обвинение уточняват, че Велков и Папазян са направили това, без разрешението на енергийното министерство.

Любомир Велков и Мардик Папазян са с мерки за неотклонение „Подписка“. 

Разследването по делото продължава, като в следващите седмици ще бъдат извършени и други действия, насочени към ангажиране на наказателната отговорност на виновни длъжностни лица, пише в прессъобщението на Софийската градска прокуратура.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.