Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънредно заседание на Министерски съвет свика Бойко Борисов
14 Октомври 2016
„Търпението ми се е изчерпало. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане”, каза премиерът в парламента
След проваленото заседание на парламента Народният представител от ПГ на РБ Найден Зеленогорски заяви, че от БСП твърдят, че реформаторите подкрепят тяхната подписка за свикване на извънредно заседание, но по думите му това не е вярно. В отговор депутатът от „БСП лява България” Жельо Бойчев уточни, че с РБ са водени консултации относно изработването на дневния ред за извънредното заседание и никой не е твърдял, че са подкрепили подписката. 

По-късно в Народното събрание дойде премиерът Бойко Борисов и разговаря с парламентарната група на ГЕРБ. Министър-председателят заяви, че държи парламентът да работи, а народните представители от ПГ на ГЕРБ ще подкрепят всички искания на опозицията. Бойко Борисов призова РБ още тези дни да разговарят с депутатите от ГЕРБ, за да се изясни дали са в опозиция, или продължават да бъдат коалиционни партньори. „Търпението ми се е изчерпало. Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане”, каза премиерът. 

Министрите и представители на управляващото мнозинство се събраха на извънредно на оперативно заседание в Министерски съвет в 17.30 часа, след като по-рано през деня след три неуспешни опита за регистрация парламентът не проведе насроченото за днес извънредно пленарно заседание. Заседанието продължи 2 часа и половина, като на него най-вероятно е засегната темата за стабилността на кабинета. 

Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция. Това каза здравният министър Петър Москов пред журналисти след извънредно оперативно заседание на Министерски съвет. Повече от 2 часа продължи извънредното заседание между министрите и представители на управляващото мнозинство. „Не сме говорили нито за развод, нито за брак“, заяви той. По думите му партиите, съставящи управленската коалиция са препотвърдили подкрепата си за управлението, за правителството и стабилността на управленската коалиция.„Винаги, когато има изборна кампания, в случая президентска, има и напрежение. И трите парти имат различни кандидатури и това води до напрежение. Никой не е поставял въпроса дали някои подкрепя ГЕРБ. Партиите изразиха подкрепата си към управляващата коалиция“, каза още той. 

Ще подобрим комуникацията в управляващата коалиция и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата. Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пред журналисти след извънредно оперативно заседание на Министерски съвет. 

„Ако някой си мисли, че ние сме хора, които могат да бъдат подложени на другарски съд, вероятно много се лъже особено в моя случай. Буквално преди 3 часа имахме заседание заедно с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Преценихме кой е удачният дневен ред за заседанието, което ще се случи във вторник. В този дневен ред влизат и трите точки, които са важни за нас – и за анкетната комисия „Белене“, и за Изборния кодекс, и за намаляване на лихвите върху просрочените задължения. В този смисъл във вторник ние ще бъдем на заседанието“, заяви Зеленогорски. „Има известно влошаване на комуникацията в управляващата коалиция в парламента. Ще подобрим комуникацията и ще направим всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата “, допълни той. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.