Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Циркове в Парламента
7 Октомври 2016
БСП пак поиска оставката и вдигна толкова шум, че заседанието беше прекратено
По време на декларацията от името на ГЕРБ опозицията отново поиска оставката на кабинета. Депутатът от управляващата партия Георг Георгиев бе прекъснат от колегите му от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев, които разпънаха плакат „Те поГЕРБаха България" и се чуха възгласи „Оставка".

В отговор на премиера Бойко Борисов, който вчера отказа да понесе отговорност за Кристалина Георгиева с оставка, лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че българското правителство е претърпяло провал с позицията си за генерален секретар на ООН.

След провала на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, с която кабинетът замени Ирина Бокова като българска кандидатура, Борисов каза, че няма да подава оставка заради това да даде още 5 години власт на комунистическа фамилия.

"Щом ще се обиждаме на политическо минало, тогава трябва да е ясно, че Борисов е бил член на БКП. Не позволявайте това управление да продължава да отнема достойноството ни и да заличава нашата националност. Искам да се обърна към всички българи, независимо дали са сини, или червени: Бъдете на първо място българи и се борете за правдата", заяви Нинова и призова правителството да подаде оставка.

Нинова каза още, че със замяната на официалната българска кандидатура Ирина Бокова с Кристалина Георгиева премиерът Бойко Борисов е предал България.

„Г-н премиер, кои чужди държави ви наложиха Кристалина Георгиева и откога чужди държави с писма определят решенията на България? Защо други уважаващи себе си и народите си премиери не смениха кандидатите си", попита Нинова и посочи, че след неговото предателство всеки българин, който има смелостта да му каже "Не", проявява не нахалство, а патриотизъм.

„Ако основанието за оттеглянето, е комунистическо минало, вие г-н Борисов на какво основание управлявате държавата? На какво основание, ако комунистическото минало е важно, издигате друг човек с комунистическо минало - Кристалина Георгиева? На какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП?", попита Нинова. По думите ѝ първо падение на едно човешко достойнство е да се отречеш от миналото си.

Тя припомни, че две седмици от „БСП лява България" са изнесли информация, че правителството готви трайно заселване на бежанци, за да решава демографския проблем.

„Хайде сега да видим кой лъже", заяви Нинова. По думите ѝ на закрито заседание правителството на Бойко Борисов приема постановление, в което пише, че кметът на общината организира приемането и жилищното приемане на чужденеца и неговото семейство", каза лидерът на БСП.

Къде в националния бюджет сте предвидили да плащате осигуровките на българи, за да плащате на чужденци, попита по този повод Нинова.

След декларацията на БСП, прочетена от Корнелия Нинова, Георг Георгиев от ГЕРБ възрази на тезите,т председателстващият заседанието изключи звука на микрофона, Ерменков и Бойчев издигнаха черния плакат и заседанието на парламента бе прекратено от зам.-председателя Димитър Главчев. С решението си той отмени и планирания парламентарен контрол.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.