Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Илияна Йотова е вицето на Румен Радев
10 Септември 2016
Другите двама кандидати - Дора Янкова и Таско Ерменков са се отказали от надпреварата
Илияна Йотова ще бъде кандидатът на БСП за вицепрезидент на Румен Радев на предстоящите избори. Това реши на разширено заседание Националният съвет на партията. Другите двама кандидати - Дора Янкова и Таско Ерменков са се отказали от надпреварата.

Корнелия Нинова обвини правителството и управляващото мнозинство, че продава България и посочи като последен пример ситуацията с "Царските конюшни" в София. България иска промяна и ние ще й я дадем, а това е генерал Радев и Илияна Йотова - каза Нинова:

Онези над 60% от българите, които не харесват сегашния си живот, към тях се обръщам, на тях предлагаме алтернатива, на тях даваме право на избор и първата стъпка към промяната в живота им са президентските избори, след което да има и предсрочни парламентарни избори. Нашата алтернатива – искаме суверенна държава и защита на националния интерес, а за нас той е: България - член на Европейския съюз, но с позиции и с характер да казва "не“, когато решенията на ЕС вредят на националния интерес.

Ген. Радев заяви, че винаги ще казва "не“, когато на карта са заложени интересите на България. Той заяви, че поема ролята да бъде боеца на БСП в предстоящата трудна борба:

Ще работя за национална сигурност, но не само като защита от външно посегателство, но и сигурност на българския гражданин във всички измерения. 

Кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова благодари за огромното доверие, което е получила от пленума на партията си и каза, че няма да предаде това доверие. Тя обеща, че когато спечели изборите, никога няма да даде повод на своите съпартийци да се срамуват от нея.

Илияна Йотова е член на Висшия съвет на БСП и за втори мандат е депутат в Европейския парламент.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.