Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бареков с акт за неплатени данъци
29 Септември 2014
Ревизията на доходите на Бареков показва, че извършените от него разходи надхвърят с 520 000 лв. официално получените приходи

Националната агенция по приходите вече е изпратила ревизионен акт на лидера на "България без цензура" Николай Бареков за установено разминаване в получените от него доходи и извършени разходи.

Съгласно ревизионния акт Бареков трябва да внесе 35 000 лв. данъци и лихви върху установената разлика. Лидерът на ББЦ има две седмици срок за обжалване, но обжалването не спира изпълнението, съобщава в. "Сега".

Ревизията на доходите на Бареков, която се отнася за период от 5 години (2008-2012 г.) разкри, че извършените от него разходи надхвърлят с 520 000 лв. официално получените доходи. При ревизията е установено, че Бареков изобщо не е подал данъчна декларация за 2007, 2009, 2010 и 2011 г., макар да е бил длъжен да го направи. Данъчните са установили, че по банковите сметки на Бареков са били извършвани вноски от физически лица, за които не са представени съответните оправдателни документи.

Бареков си е позволявал и скъпи пътувания в чужбина, за които разходи не е успял да докаже доход.

НАП ще докладва резултатите от ревизията в прокуратурата, защото тя започна след изпратен сигнал от "Протестна мрежа", уточнили от приходната агенция, без да навлизат в повече детайли. Дължимите от Бареков данъци са в особено големи размери, а допълнителен проблем е фактът, че лидерът на ББЦ изобщо не е подал данъчна декларация за 4 данъчни години. Не е ясно обаче дали и как ще се търси отговорност, защото лидерът на ББЦ е евродепутат и се ползва с имунитет. Наказанието при укрити данъци в особено голям размер, междувременно платени по време на следствието, е лишаване от свобода до 3 години и глоба до хиляда лева. Но ако лицето не е осъждано за престъпление от общ характер, може да се замени само с глоба. Бареков вече коментира, че ако дължи пари на хазната, ще ги довнесе. Той определи действията на данъчните като политическа атака срещу него непосредствено преди изборите и назова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев като поръчители на атаката.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ivan
30 Oct, 2014 | 16:16

Нека ги гръмнем всичките и Бареков за сложава

redaktor
30 Sep, 2014 | 10:27

Спадна му на Бареков КаПеДе-то,
със залеза на КаТеБе-то...

Стронцо
30 Sep, 2014 | 10:24

Спадна му на Бареков КаПеДе-то
Овисна, разорило КаТеБе-то.


ВАЛЕНТИН
29 Sep, 2014 | 13:18

ма как бе , кви данъци , та бареков обяви че вече няколко еврозаплати е раздал преди още да е влезнал в европарламента . ама недейте така , вместо медал да му дадете вие му пишете акт . та той всичко дава на народа , 1 000 000 работни места , таблети , ниски цени , високи заплати .................. е , че всичко това са празни приказки на човек дето не е влизал в народното събрание , а вече се протяга към европарламента е друга тема !!!

цолова
29 Sep, 2014 | 11:09

Барек, загазил си якооо !!! Какво се правиш на дръж ми шапката бе лицемер-стана за смях днес в студиото сутринта...Милионер - ама кредитен! Защо не идеш днес на митинга на вложителите на КТБ-ще те ЛИНЧУВАТ въшляк такъв! И хукнал в парламента да ходи...малееее докъде стигнахме...И как съм седяла до тоз лайнар някога в студиото..ужассс!!

цолова
29 Sep, 2014 | 11:09

Барек, загазил си якооо !!! Какво се правиш на дръж ми шапката бе лицемер-стана за смях днес в студиото сутринта...Милионер - ама кредитен! Защо не идеш днес на митинга на вложителите на КТБ-ще те ЛИНЧУВАТ въшляк такъв! И хукнал в парламента да ходи...малееее докъде стигнахме...И как съм седяла до тоз лайнар някога в студиото..ужассс!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.