Факти, Анализи, Коментари
   22 Април 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Евгений Дайнов описа провала на ГЕРБ в книга
18 Април 2013
Заглавието й е "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009 - 2013)"

На 18 април е премиерата на най-новата книга на политолога Евгений Дайнов "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009 - 2013)", съобщиха от издателството.

В най-новата си книга Евгений Дайнов прави дисекция на Бойко - Борисовия провал във властта. "Варварите. Управлението на ГЕРБ (2009-2013)". Ден по-късно започва турнето на автора из страната. На 19 април той ще представи творбата си в Пловдив, на 22 - във Велико Търново, на 23 – във Варна.

Ето какво пише Дайнов в новата си книга: "Българската структура на властта при управлението на ГЕРБ не е основана върху закон и принципи, а върху голата сила и зависимостта от нея.

Веднъж институционализирана, голата сила има свойството да разрушава не само институциите и държавата, а самото общество. Съвременните общества не се основават върху някакви традиционни или кланови зависимости, а върху независимостта на решенията, политическото равенство и равенството пред закона. Когато това равенство изчезне и бъде заменено с вертикалното отношение "сила - зависимост", изчезват и обществените връзки, свързващи помежду им хората, членуващи в дадено общество.

Затова произволът, стоварен върху България от ГЕРБ, заплашва да унищожи много повече от онова, което са успели преди него да направят други корумпирани или разрушителни български правителства. Те успяват, в най-добрия случай, да разнебитят държавата и/или икономиката. ГЕРБ обаче разлага самото общество – самата възможност хората да живеят заедно на дадена територия".

Евгений Дайнов е един от най-авторитетните политолози у нас. Роден е през 1958 г. Завършва колежа "Корупис Кристи", Оксфорд. От 2002 година насам е преподавател в НБУ. Автор е на книгите "Науката е слънце. Реформата на училищното образование в следкомунистическа България", "Моделът "Станишев" Путинизацията на България", "Три лица на тиранията: Александър Лукашенко, Ислам Каримов, Владимир Путин", "Политическият дебат и преходът в България". С логото на издателство "Милениум" на пазара ще се появи най-новата му книга "Варварите. Управлението на ГЕРБ 2009-2013 г.", в която той отправя остър критически поглед към последните няколко премиерски мандата, но най-вече към последния. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ИСТИНАТА !
18 Apr, 2013 | 12:16

"Всички срещу Саркози"! Така беше 5 години във Франция. Сега една година със социалистите и Оланд всички почувстваха колко са прецакани - безработица, вдигане на данъците на всички, дори и на пенсионерите. Да видим какво ще направи нашето стадо?! Патриоти, не гласувайте за идиоти !


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително