Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Голям гаф на мача Франция - Албания
9 Септември 2019
Албанските футболисти бяха принудени да слушат химна на Андора, а Опитвайки се да се извини след гафа, дикторът на стадиона нарече албанците арменци
Световният шампион Франция допусна много сериозен гаф в минутите преди началото на домакинския евроквалификационен мач срещу Албания. Вместо от уредбите на „Стад дьо Франс" да прозвучи химна на гостуващия съперник, футболистите на Едоардо Рея бяха принудени да слушат този на Андора. Опитвайки се да се извини след гафа, дикторът на стадиона нарече албанците арменци.

Заради грешката началото на мача се забави с повече от 10 минути, защото футболистите на Албания отказаха да започнат играта, преди да са чули собствения си химн.

Впоследствие официални извинения за допусната неточност поднесе и самият президент на Франция Еманюел Макрон.

Грешката има своето обяснение - „петлите" приемат Андора в друг квалификационен мач от група Н във вторник.

Случилото се напомни за друг подобен гаф от 2014 г. Преди началото на приятелски мач срещу Малта, домакините от Словакия пуснаха началото на парчето "Numb" на Linkin Park, вместо химна на съперника си.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.