Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ливърпул пак се издъни
8 Януари 2019
Уулвърхемптън поднесе голяма сензация в третия кръг на турнира за Купата на Англия - ФА Къп, след като победи у дома лидера във Висшата лига Ливърпул с 2:1
Отборът на Уулвърхемптън поднесе голяма сензация в третия кръг на турнира за Купата на Англия - ФА Къп, след като победи у дома лидера във Висшата лига Ливърпул с 2:1 и го изхвърли от надпреварата. 

Само преди две седмици мърсисайдци бяха спечелили с 2:0 на „Молиню“ в шампионатен мач, но този път отстъпиха. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе направил множество промени в състава в сравнение със загубата от Манчестър Сити (1:2) на „Етихад“ преди няколко дни. Дебют като титуляри записаха десният бек Рафаел Камачо и халфът Къртис Джоунс, а в атака действаха Даниел Стъридж, Джердан Шакири и Дивок Ориги. Шанс за изява на вратата получи Симон Миньоле. 

В същото време наставникът на домакините Нуно Еспирито Санто заложи на по-голяма част от титулярите си. Защитникът на мърсисайдци Деян Ловрен се контузи още в първите минути и бе заменен принудително, а вместо него мачът доигра 16-годишният холандец Ки-Яна Хоевер. Той е най-младият футболист, играл за Ливърпул в турнира.

Домакините отбелязаха гол в 38-ата минута, когато Джеймс Милнър допусна груба грешка в средата на терена и загуби топката, а след това Раул Хименес излезе сам срещу Миньоле и се разписа за 1:0. След почивката гостите се активизираха и бързо успяха да изравнят. В 52-ата минута Дивок Ориги вкара много красив гол за 1:1. Радостта им обаче бе кратка, тъй като четири минути по-късно Рубен Невеш с мощен шут не остави шансове за Миньоле и вкара за 2:1.

Ливърпул имаше шанс да стигне до ново изравняване в 69-ата минута, когато Шакири шутира от фаул, Джон Руди докосна топката леко и тя се удари в гредата. Юрген Клоп пусна в игра Мохамед Салах и Роберто Фирмино, а до края на мача гостите натиснаха, но усилията им не дадоха нужния резултат и в крайна сметка отпаднаха от надпреварата.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.