Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Черно море отстрани Левски за Купата на България
31 Октомври 2018
Това стана след 2:2 в редовното време и 5:4 при дузпите за домакините
Отборът на Черно море отстрани Левски в изключително драматичен двубой, игран на стадион "Тича“ във Варна след 2:2 в редовното време и 5:4 при дузпите за домакините. Срещата започна по-добре за гостуващия състав и лидер във временното класиране на Първа професионална лига, който поведе след точната интервенция на Жерсон Кабрал в 9-та минута. Преднината на възпитаниците на Славиша Стоянович бе заличена съвсем скоро след изравнителното попадение на Атанас Зехиров в 12-та. В 33-та минута Пламен Димов от състава на варненци игра с ръка в наказателното поле, но главният съдия Ивайло Стоянов подмина ситуацията и не отсъди удар от бялата точка. В края на първата част вратарят на Левски Божидар Митрев се прояви отлично при изстрел от пряк свободен удар на Георги Илиев, за да запази равенството на почивката.

През второто полувреме битката в средата на терена преобладаваше, без да има кой знае какви сериозни голови положения пред двамата вратари. В 78-та минута "сините“ все пак се възползваха от грешка в отбраната на съперника и отново поведоха, този път чрез Хали Тиам. Дефанзивният полузащитник на гостите отбеляза второто си поредно попадение със синята фланелка, след като се разписа и в последния кръг от шампионата при разгромната победа с 7:0 срещу Верея. Домакините обаче не бяха казали последната си дума в двубоя и успяха да изравнят в първата минута на даденото продължение на мача чрез влезлия като резерва Георги Божилов.

Срещата влезе в продължения, където нито един от двата отбора не успя да отбележи и се стигна до рулетката на дузпите. В тях героят Божилов се превърна в грешник след пропуск при вторите дузпи, но щастието се усмихна на варненци, след като при решителната пета дузпа за "сините“ Филипе Нашименто се подхлъзна и пропусна. Дузпите продължиха, като Пламен Димов вкара за 5:4, а друг португалец в редиците на Левски Нуно Рейш изпусна нов наказателен удар. Гостите получиха и още две тежки новини покрай отпадането – това са травмите на Холмар Ейлофсон и Иван Горанов, които бяха откарани в болница.

По този начин Черно море се класира за четвъртфиналите в надпреварата за Купата на България, като за трети път се оказва ,,черната котка“ за Левски в турнира в последните няколко сезона. През 2015 година Черно море спечели Купата с продължения срещу "сините“ след продължения, а година по-късно отново на осминафиналната фаза в надпреварата варненци отстраниха "сините“, този път на "Герена“ с резултат 2:3 след продължения. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.