Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Победихме и Кипър
14 Октомври 2018
Това трети пореден успех за България в груповата фаза на новия турнир на УЕФА Лига на нациите
Националният отбор на България записа трети пореден успех в груповата фаза на новия турнир на УЕФА Лига на нациите. "Лъвовете" обърнаха Кипър с 2:1 на националния стадион "Васил Левски". Пред 10 000 фенове по трибуните домакините бяха фаворити за успеха и разписалият се на два пъти при успеха срещу Словения Божидар Краев отправи удар към съперниковата врата още в 4-та минута, но той бе избит от защитник.

В 30-та минута капитанът Ивелин Попов центрира опасно, но гостите се разминаха с допускането на попадение. В края на първата част кипърците дочакаха своя момент и откриха резултата чрез Кастанос в 41-та минута, който отбеляза след асистенция на Авраам. Възпитаниците на Петър Хубчев започнаха по-добре втората част и най-дейният за "трикольорите" през първото полувреме Ивелин Попов подаде към нахлуващия Тодор Неделев, но футболистът на Ботев Пловдив бе изпреварен от противников бранител. Кипърците получиха шанс да увеличат преднината си, но ударът на Сотирау мина високо над вратата на Пламен Илиев. 

В 58-та минута статуквото на терена бе възстановено, след като Страхил Попов подаде от въздуха към Кирил Десподов, който изравни с глава. Домакините натиснаха съперника си и стражът на гостите Панай трябваше да се проявява на два пъти. Десет минути след изравнителния гол изключително активният през второто полувреме Страхил Попов се отчете с втора асистенция, този път към Тодор Неделев, който след чудесен изстрел от воле обърна резултата в полза на българите – 2:1.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.