Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белгия победи Англия в спора за бронза на Мондиал 2018
14 Юли 2018
„Червените дяволи“ се наложиха с 2:0 над Англия в малкия финал на турнира и по този начин записаха най-доброто си класиране на световни финали
Националният отбор на Белгия спечели бронзовите медали на Световното първенство в Русия. „Червените дяволи“ се наложиха с 2:0 над Англия в малкия финал на турнира и по този начин записаха най-доброто си класиране на световни финали. Предишното върхово постижение на белгийците бе четвъртото място през 1986 година. Англия пък за втори път в своята история ще завърши на четвърто място на Мондиал след 1990 година. 

Срещата на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург започна по мечтан начин за тима на Роберто Мартинес, който откри резултата още в 4-ата минута. Завърналият се след наказание Тома Мюние се озова на чиста позиция в наказателното поле на Англия и с крак засече центриране отляво на Насер Шадли за 1:0. Голът даде допълнителна увереност на „червените дяволи“, които до края на първата част стигнаха до още няколко възможности за гол. От своя страна англичаните така и не успяваха да създадат по-сериозни опасности пред вратата на Тибо Куртоа.

След почивката „Трите лъва“ видимо вдигнаха оборотите и на няколко пъти бяха близо до изравняване на резултата. Вместо това обаче при една от контраатаките си Белгия стигна до втори гол, дело на капитана Еден Азар, който оформи крайното 2:0 в полза на своя тим. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.