Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец гази, Левски се дъни
12 Юли 2018
Разградчани постигнаха разгромна победа със 7:0 като домакини на северноирландския Крусейдърс
Родният първенец Лудогорец стартира повече от убедително тазгодишното си участие в европейските клубни турнири. Разградчани постигнаха разгромна победа със 7:0 като домакини на северноирландския Крусейдърс в първия сблъсък между двата тима от първия предварителен кръг на Шампионската лига. 

Лидерът на „орлите“ Марселиньо откри резултата на "Лудогорец Арена" още в 25-ата минута след асистенция на Сисиньо. В края на първото полувреме възпитаниците на Пауло Аутори удвоиха аванса си след автогол на Родни Браун. Вандерсон и Кешеру комбинираха добре отляво, румънецът нахлу в наказателното поле и центрира остро към Мисиджан, а в опита си да спре подаването Браун прати топката в собствената си врата. 

След почивката доминацията на разградчани бе още по-сериозна и логично домакините стигнаха до нови пет попадения. Първо Кешеру направи резултата класически в 53-ата минута, а в 66-ата Марселиньо вкара втория си гол в мача за 4:0. Две минути по-късно в игра се появи полският нападател на Лудогорец Якуб Шверчок, който в рамките на само седем минути вкара хеттрик (73‘, 78‘, 80‘), оформяйки разгромното 7:0 в полза на българския шампион. По този начин „орлите“ на практика си гарантираха място във втория предварителен кръг на турнира, като реваншът след седмица в Белфаст ще е по-скоро протоколен.

Отборът на Левски започна новия сезон с грешна стъпка, след като загуби гостуването си на Вадуц в Лихтенщайн с 0:1 в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа. „Сините“ бяха определяни за явен фаворит в двубоя с непретенциозния тим на Вадуц, но бяха изненадани и допуснаха неочаквано поражение. Единственото попадение в двубоя отбеляза нападателят на Вадуж Мохамед Кулибали в 14-та минута, който се разписа с точен изстрел от далечно разстояние. 

До края на срещата възпитаниците на Делио Роси атака и не успяха да върнат гола и по този начин започнаха сезона със загуба и ще трябва да търсят обрат на реванша в София след седмица. Неприятна новина за Левски са и контузиите на халфовете Хали Тиам и Давиде Мариани, за които не се знае дали ще могат да вземат участие в ответния мач. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.