Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белгия елиминира Бразилия - достигна полуфинал
7 Юли 2018
Отборът на Белгия се класира за полуфиналите на Световното първенство в Русия след победа с 2:1 над големия фаворит в турнира Бразилия
Отборът на Белгия се класира за полуфиналите на Световното първенство в Русия след победа с 2:1 над големия фаворит в турнира Бразилия. Въпреки сериозното бразилско присъствие по трибуните на стадион „Казан Арена“ в Казан, в днешния мач Селесао не успя да оправдае огромните очаквания и в крайна сметка се прости с мечтата да триумфира с шеста световна титла. Интересното е, че за последно двата тима премериха сили на Мондиала през 2002, като тогава Бразилия бие с 2:0 с голове на Роналдо и Ривалдо, а по-късно печели и петата си титла.От своя страна с днешния успех Белгия се класира за първия си полуфинал на световни финали от 1986 година насам и общо втори в своята история. Днес „червените дяволи“ записаха и първа победа над отбор от топ 3 в ранглистата на ФИФА от 16 години насам. Освен това с победата над Бразилия "червените дяволи" продължиха впечатляващата серия от мачове без загуба и тя вече наброява 24.

Иначе днес Бразилия стартира по-добре срещата, като още в началните минути можеше да открие резултата. В 8-ата минута Тиаго Силва бе оставен напълно непокрит на метър от вратата, но бранителят не успя да се разпише. Постепенно белгийците изравниха играта и в 13-ата минута успяха да поведат не и без сериозна доза шанс. След центриране на Насер Шадли от корнер, Фернандиньо не се намеси добре и изпрати топката в собствената си врата. Голът вдъхна допълнителна увереност у футболистите на Роберто Мартинес, които демонстрираха солидна игра в защита и страхотна скорост при контраатаките си. При една от тях в 31-ата минута Кевин Де Бройне се разписа за 2:0. Крилото на Манчестър Сити бе изведен по отличен начин от Ромелу Лукаку и с мощен диагонален шут матира Алисон. До края на полувремето Бразилия натискаше в опит да върне един гол, но без успех.

С началото на втората част натискът на Селесао се усили, като след няколко добри възможности пред Куртоа, дойде 56-ата минута, при която петкратните световни шампиони имаха сериозни претенции за дузпа. Габриел Жезус триково прекара топката между краката на Вертонген в наказателното поле, след което бе повален от Венсан Компани. Главният рефер на срещата Миодраг Мажич първоначално отсъди наказателен удар, но след използването на системата ВАР, сърбинът реши, че няма причина да покаже бялата точка. Все пак доминацията на Селесао продължи, като Тите пусна в игра Роберто Фирмино, Дъглас Коста и Ренато Аугусто в опит да засили атакуващата мощ на своя тим. Това даде резултат в 76-ата минута, когато Аугусто върна надеждите на бразилците, разписвайки се за 1:2. Коутиньо центрира отдясно и влезлият като резерва халф на Пекин Гуоан с глава вкара топката във вратата на Белгия. До края на мача Бразилия хвърли всички сили в атака, но в Белгия успя да удържи аванса си и така да се класира за полуфиналите, където ще срещне състава на Франция. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Фен
07 Jul, 2018 | 14:55

Сега вече гледаме Европейско първенство по футбол


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.