Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Григор Димитров с инфарктна победа в Бризбейн
4 Януари 2018
Българинът спаси два мачбола, преди да вземе победата
Световният номер 3 Григор Димитров записа успех в първия си мач на сингъл за 2018-та година, след като победи австралиеца Джон Милман с 4-6, 7-6(8), 6-3 в мач от втория кръг на турнира в Бризбейн. Димитров пристигна в австралийския град като шампион от миналата година, но бе колеблив на моменти срещу намиращия се на 128-мо място в света Милман и бе близо до ранно отпадане. Гришо започна обещаващо двубоя, като постигна ранен пробив, за да поведе с 2-1 в първия сет. Бурно подкрепяният от местните фенове Милман веднага върна пробива, след което започна редовно да натиска сервиса на съперника си. Българинът измъкна тежък 11-минутен гейм, в който допусна три двойни грешки, но в крайна сметка предаде подаването си при 4-5 и Милман взе първата част.

Вторият сет се разви по подобен сценарий, като Димитров дръпна с ранен пробив, но съперникът му бързо го върна, след което не се стигна до нови пробиви и сетът влезе в тайбрек. В него Гришо започна колебливо и загуби първите три точки, но след това показа характер и класа и изравни, а в последствие отрази два мачбола, преди да стигне до успех с 10-8. Този обрат даде криле на хасковлията, който демонстрира много по-стабилна игра в третия сет и сравнително бързо стигна до 6-3, за да затвори мача след 2 часа и 35 минути игра.

По този начин Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира, където ще срещне британеца Кайл Едмънд, който победи корееца Хьон Чун в три сета. Димитров и Едмънд, който заема 50-то място в световната ранглиста, са се срещали един път до този момент, като на турнира във Вашингтон миналата година Григор победи със 7-5, 4-6, 6-3. Мачът ще започне не преди 11:00 часа българско време утре. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.