Факти, Анализи, Коментари
   22 Ноември 2019
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Президентът на ФИФА замесен в корупционен скандал
17 Декември 2017
Джани Инфантино. Швейцарецът от с встъпването си обеща пълна прозрачност и скъсване с престъпните практики на предшественика си Сеп Блатер, но явно върви по неговите стъпки
Огромен скандал се разрази около президента на ФИФА Джани Инфантино. Швейцарецът от с встъпването си обеща пълна прозрачност и скъсване с престъпните практики на предшественика си Сеп Блатер, но явно върви по неговите стъпки.

В Турция извадиха документите по кореспонденция между УЕФА и местната федерация от 2011-а, когато Инфантино бе генерален секретар на европейската централа. Той е позволил на "Фенербахче" да му се размине и да не бъде изхвърлен от елита, след като гръмна скандалът с уредени мачове, засегнал 36 футболисти и съдии, предава БТВ.

Грандът спечели титлата по голова разлика пред "Трабзонспор", а клубът от Черноморието заведе куп дела пред Спортния арбитражен съд и УЕФА. Централата в Нион изхвърли "Фенербахче" за 2 сезона от евротурнирите, но година по-късно санкцията бе отменена и реално най-популярният тим в Турция не игра в Европа само година. И не бе пратен в трета лига, както повелява правилникът на УЕФА за доказана корупция и уреждане на мачове, след като не е дал категорична позиция, че такива няма.

Именно Джани Инфантино е водил кореспонденцията с Мехмет Айдънлър, тогава президент на местната федерация. Той в момента е в затвора. Според "Трабзонспор", който след публикуването на писмата се готви да заведе ново дело, бившият генерален секретар на УЕФА и настоящ президент на ФИФА е взел немалка сума, за да позволи компромиса.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително