Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гришо пак се препъна в Надал
4 Октомври 2017
И този път обаче първата ни ракета се държа достойно и се оказа сериозно препятствие за съперника си
Рафаел Надал отново се оказа висока летва за Григор Димитров. За втори път в рамките на седмица най-добрият български тенисист отстъпи на световния номер 1. И този път обаче първата ни ракета се държа достойно и се оказа сериозно препятствие за съперника си.

Мачът бе от четвъртфиналите на силния турнир в Шанхай. В маратонски двубой Димитров отстъпи с 4:6, 7:6 (4), 3:6.

Сблъсъкът бе изключително равностоен и продължи над 2 часа и половина. В първия сет Надал стигна до пробив едва в 9-ия гейм, с който поведе с 5:4, а след това го затвори за 6:4. Във втората част се тръгна до тайбрек. И тук Димитров показа силна психика. Надал поведе с 3:0, след това с 4:2, след което обаче последваха 5 поредни точки на българина и спечелване на сета със 7:4 в тайбрека. Един пробив реши и заключителния трети сет, който Надал взе с 6:3.

За участието си на четвъртфиналите Димитров ще вземе 180 точки от световната ранглиста и 142 660 долара от наградния фонд, възлизащ на почти 6 милиона долара.

На полуфиналите Рафаел Надал ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, победил с 6:3, 6:4 Алберт Рамос-Винолас (Испания).


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.