Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ливърпул стъпи накриво в Шампионска лига
14 Септември 2017
Мърсисайдци не съумяха да се завърнат с победа в най-престижния клубен турнир, в който за последно взеха участие преди 3 години
Отборът на Ливърпул започна доста свенливо с участието си в Шампионска лига, след като завърши 2:2 със Севиля в мач от група Е на надпреварата. Мърсисайдци не съумяха да се завърнат с победа в най-престижния клубен турнир, в който за последно взеха участие преди 3 години. Първото полувреме на британския стадион „Анфийлд“ стартира по доста шокиращ начин за възпитаниците на Юрген Клоп, след като гостите изненадващо поведоха в резултата още в 5-та минута, след груба грешка в защитата на“червените“. Серхио Ескудеро центрира перфектно в наказателното поле към абсолютно непокрития Бен Йедер, който от близо не сбърка и даде преднина за андалусийците. Пет минути по-късно Садио Мане бе близо до това да изравни резултата, но Серхио Рико показа завиден рефлекс и успя да избие в корнер. Последва много силна игра от страна на мърсисайдци, които създадоха 2-3 не лоши възможности, за да достигнат в крайна сметка до изравнителното попадение. То дойде в 21-та минута, след като Алберто Морено асистира на Фирминьо, който не сгреши за 1:1.

Само в рамките на 2 минути Ливърпул бе близо до това да направи пълен обрат в срещата, след като Емре Джан отправи опасен далечен удар, но топката излезе извън очертанията на вратата. В крайна сметка „червените“ съумяха да отбележат втори гол, който бе дело на Мохамед Салах. Египетският футболист по доста спорен начин преодоля халфа на Севиля Стивън Н‘Зонзи, а впоследствие отправи топовен изстрел към вратата на Рико. В крайна сметка топката рикошира в крака на Симон Кяер и така стана неспасяема за стража на севилци за 2:1. Четири минути преди края на първата част Николас Пареха игра с ръка в наказателното поле, а впоследствие повали и Садио Мане, за което логично бе отсъдена дузпа в полза на домакините. Зад топката застана Фирминьо, който обаче пропусна отлична възможност да даде комфортна преднина за своя тим, след като уцели страничната греда на вратата пазена от Рико.

След подновяването на играта възпитаниците на Едуардо Беризо успяха да се върнат в мача, след като отново мърсисайдци допуснаха фрапантна грешка в защита. В 72-та минута влезлият като резерва Луис Муриел намери Хоакин Кореа в наказателното поле, който от своя страна бе безпогрешен и за втори път прати топката във вратата на Лорис Кариус. В 76-та минута на мястото на Джан се появи Филипе Коутиньо, който не взе участие в първите мачове на „червените“ във Висшата лига. Все пак бразилският футболист се включи подобаващо в устрема на Ливърпул в опита си да достигне до попедния гол, но в крайна сметка до такъв не се стигна. В даденото от съдията продължение Луис Муриел можеше да донесе победата на андалуския клуб, но колумбийският национал стреля в страни от вратата.

По този начин Ливърпул започна колебливо участието си в групите на най-комерсиалния клубен турнир, в който за последно взе участие през сезон 2014/2015 г. В другия мач от група Е Марибор и Спартак (Москва) завършиха при резултат 1:1. Играещият в руския гранд български национал Ивелин Попов се появи на терена в последните 5 минути от срещата. Победителят в последните две издания на Шампионска лига отбор на Реал Мадрид стартира успешно в надпреварата, след като се наложи с 3:0 над АПОЕЛ Никозия. Останалите резултати: Фейенорд- Манчестър Сити 0:4 Шахтьор (Донецк) – Наполи 2:1 РБ (Лайпциг) – Монако 1:1 Порто – Бешикташ 1:3 Тотнъм – Борусия (Дортмунд) 3:1. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.