Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Страхотен Гришо за първи път на финал в турнир от Мастърс сериите
20 Август 2017
Там той ще срещне австралиеца Ник Кирьос, който победи испанеца Давид Ферер
Григор Димитров постигна един от най-сериозните успехи в кариерата си, след като победи Джон Иснър със 7-6(4), 7-6(10) и се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Синсинати.

Двубоят бе много равностоен, като в крайна сметка не се стигна до нито един пробив и всичко се реши в два тайбрека, в които Димитров демонстрира класа и характер, за да се наложи над американския гигант. В първата част Иснър имаше две възможности за пробив, но Гришо ги отрази, а след това се наложи на 4 точки в тайбрека. 

Във втория сет българският тенисист имаше един мачбол при 5-4 и сервис на Иснър, но американецът го отрази с мощен сервис. Последва маратонски и изключително интересен тайбрек, в който Димитров на два пъти дръпваше с мини пробиви, но Иснър се връщаше в играта. Американецът отрази още два мачбола, преди в крайна сметка Гришо да се наложи с 12-10 и да затвори мача след малко над 2 часа игра. По този начин той стигна до първия си финал в турнири от Мастърс сериите.

Григор Димитров ще спори с австралиеца Ник Кирьос във финала на Мастърс турнира в Синсинати. На полуфиналите Кирьос също се наложи в два сета: 7-6 (3), 7-6 (4) над испанеца Давид Ферер. За Григор и неговия съперник това ще е първи финал в турнири от сериите „Мастърс 1000“. Иначе двамата са играли само веднъж помежду си – през 2015 на Индиън Уелс, като най-добрият ни тенисист победи със 7-6 (2), 3-6, 7-6 (4). Сблъсъкът за титлата в Синсинати ще стартира тази вечер не преди 23.00 часа българско време. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.