Факти, Анализи, Коментари
   17 Юли 2018
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Атлет ще бяга сам в серията си на Световното първенство по лека атлетика
9 Август 2017
Исак Маквала, ще бъде пуснат да бяга сам в опит да се класира за полуфиналите на дисциплината
Един от главните фаворити за титлата на 200 метра от Световното първенство по лека атлетика в Лондон - Исак Маквала, ще бъде пуснат да бяга сам в опит да се класира за полуфиналите на дисциплината. До крайно необичайното решение на международната федерация се стигна, след като спринтьорът от Ботсвана пропусна сериите и финала на 400 метра по решение на организаторите.

Маквала пристигна в Лондон с огромни надежди, но така и не бе допуснат до стадиона. Причината - той бе подложен на 48-часова карантина заради заразяване с норовирус в един от хотелите, където са настанени лекоатлетите.

Така феновете не успяха да се насладят на дългоочакваната му битка с Уейд ван Нийкерк на 400 метра, а южноафриканецът безпроблемно спечели златния медал.

Ситуацията предизвика огромен скандал. От щаба на Маквала твърдят, че не е имало никаква причина той да не бъде допуснат до старта. От медицинския екип на централата обаче са категорични, че африканецът е повръщал в продължение на 18 часа.

В крайна сметка Маквала получава шанс да се бори за титлата в по-късата дистанция. Ако самостоятелното му бягане, насрочено за 20:40 ч., е с достатъчно добро време, той ще участва в полуфиналите от 22:55 ч. Карантината му изтеча днес в 16:00 ч.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Р У С И Я  2018
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително