Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец загуби с 0:2 от Апоел Беер Шева
27 Юли 2017
Очаква ги тежък реванш на родна земя
Отборът на Лудогорец инкасира загуба с 0:2 при гостуването си на Апоел Беер Шева в третия предварителен кръг на Шампионска лига. Първото по-сериозно положение дойде в 14-та минута, след като Мохамед Гадир отправи опасен изстрел към вратата на Хорхе Брун. Козмин Моци обаче бе на мястото си и чрез страхотен шпагат успя да парира опасността. Впоследствие домакините претендираха за игра с ръка на румънския защитник, но такава не бе отсъдена от главния съдия, което доведе до бурни освирквания от препълнените трибуни на стадион „Тернер“. Логично израелските шампиони продължиха да пресират своя съперник и чрез брилянтна атака в 19-та минута поведоха в резултата. Атаката на Апоел тръгна след фамозна комбинация между Нуакеме и Меликсон. За съжаление разградските шампиони допуснаха недопустима грешка в дефанзивен план и топката отново се озова в Нуакеме, който прецизно прати топката в мрежата на Лудогорец за 1:0. Реакцията на „орлите“ бе скорострелна, след като Марселиньо изпълни много прецизен пряк свободен удар, който обаче бе избит от стража на израелците Гай Хаимов. След неговата намеса кълбото попадна директно в краката на Вандерсон, но бразилецът не се възползва и пропиля отлична възможност за възпитаниците на Георги Дерменджиев. Домакините продължиха с доминацията си на терена и само добрите намеси на Игор Пластун и Козмин Моци не позволиха на играчите на Барак Бахар да стигнат до втори гол. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 в полза на Апоел. 

Втората част стартира ударно за разградчани, след като три минути след подновяването на играта Вандерсон бе изведен по перфектен начин от Марселиньо. Бразилецът обаче за втори път обаче не бе прецизен и така и не съумя да изпрати топката в мрежата на израелските шампиони. В 60-та минута Мохамад Гадир бе близо до това да удвои преднината за своя отбор, след като отново „орлите“ допуснаха груба грешка в защита. Нападателят на Апоел бе оставен абсолютно сам в наказателното поле, след което отправи хубав изстрел с глава, който обаче за щастие премина на сантиметри над гредата на Брун. В 79-та минута задачата на Лудогорец съвсем се усложни, след като Апоел реализира второ попадение. Резервата Михаел Охана успя да отбележи с голяма доза късмет, след като при негов удар с глава топката рикошира в крака на Игор Пластун, което впоследствие я направи неспасяема за Хорхе Брун. До края на срещата „орлите“ не съумяха да стигнат до така ценното попадение на чужд терен и ще трябва да търсят пълен обрат в реванша в Разград след седмица. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.