Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев с реми, а Левски с минимална загуба в Лига Европа
14 Юли 2017
Отборът на Ботев Пловдив показа характер и успя да се добере до ценното 1:1. Левски направи 0:1 с Хайдук
Отборът на Ботев Пловдив показа характер и успя да се добере до ценното 1:1 при визитата си на коравия Бейтар Йерусалим във втория квалификационен кръг на Лига Европа. „Канарчетата“ направиха редица грешки в защита, което доведе и до много опасни положения за домакините на стадион „Ха Мошава“ в Израел. В крайна сметка момчетата на Николай Киров стиснаха зъби и след изравнителен гол на Серкан Юсеин запазиха реални шансове за по-нататъшно класиране в надпреварата. 

Двубоят започна идентично, както с този при гостуването на албанския Партизани, след като „канарчетата“ инкасираха гол още в 11-та минута. Попадението дойде след центриране от корнер, при който стражът на пловдивчани Иван Чворович направи груба грешка, излизайки неразчетено пред своята врата. Топката попадна на главата на юношата на Бейтар Тал Хила, който се възползва от грешката на Чворович и логично прати кълбото в мрежата на пловдивчани. В 22-та минута домакините можеха да удвоят резултата след нова груба индивидуална грешка на Яя Меледже. Халфът на Ботев изпусна Антоан Конте, който се откъсна напред и впоследствие отправи топовен изстрел към вратата на Чворович, който за щастие премина встрани от вратата. В 35-та минута футболистите на Николай Киров можеха да възстановят равенството след невероятен рейд на Омар Косоко. Французинът се справи с двама бранители на домакините и впоследствие подаде брилянтен пас към озовалия се сам в наказателното поле Тодор Неделев. Полузащитникът на „канарчетата“ се озова очи в очи срещу стража на Бейтар Борис Клайман, но коженото кълбо премина на сантиметри от вратата. До края на първата част вратарят на пловдивчани донякъде изкупи вината си за допуснатото попадение, след като на два пъти парира опасни удари на футболисти на Бейтар и не допусна втори гол в своята мрежа. 

След почивката отборът на Бейтар продължи да търси втори гол, но отново блестящи изяви на Чворович не позволиха това да се случи. „Жълто-черните“ обаче поеха контрол върху случващото се на терена и логично стигнаха до изравнителното попадение. То дойде в 73-та минута след разбъркване в наказателното поле пред Клайман, при което Серкан Юсеин се оказа най-съобразителен и съумя да вкара кълбото в мрежата на домакините. В 84-та минута отборът на Бейтар отново можеше да излезе напред в резултата, но Идан Веред не успя да се възползва от нова грешка на Чворович и на опразнена врата пропусна да отбележи. До края и двата отбора създадоха по няколко опасни положения, но в крайна сметка до нов гол не се стигна и срещата завърши при резултат 1:1. Реваншът между двата отбора е след седмица на стадион „Лазур“ в Бургас. /БГНЕС

Левски загуби с минималното 0:1 при гостуването си на хърватския Хайдук Сплит в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят, който бе под номер 100 за „сините” като гости в Европа, ще се запомни основно с многото единоборства, както и с напрежението на терена и по трибуните. 

Като цяло двата тима бяха напълно равностойни, като разликата в мача дойде в 24-ата минута, при която домакините стигнаха до попадение след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар. Бранителят на Левски Димитър Пиргов влезе необмислено в краката на Себас Геноцоглу и главният рефер логично показа бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Марко Футач, който хладнокръвно изпрати топката в мрежата на Божидар Митрев за 1:0 в полза на Хайдук. До края на първата част играчите на Николай Митов така и не успяха да създадат чисто голово положение пред вратата на съперника. 

След почивката ситуацията на терена не се промени особено, като и двата тима предимно изчакваха за грешка на противника. Все пак в началото на втората част хърватският тим на два пъти можеше да стигне до попадение, но Божидар Митрев бе на своето място и опази вратата си от нов гол. От своя страна „сините” трудно намираха начин да пробият добре организираната защита на домакините. В опит да промени нещо в своя тим Митов пусна в игра юношата на Барселона Жорди Гомес, който обаче така и не успя да се запомни с нещо по-специално при дебюта си за столичния тим. Иначе най-добрата възможност за Левски дойде в 78-ата минута, при която Васил Панайотов стреля опасно с глава от няколко метра, но ударът му премина над вратата. До края на срещата резултатът остана непроменен и Левски записа първа загуба в тазгодишното си участие в Европа. Все пак „сините” запазват шансове да продължат напред, като ще се надяват на позитивен резултат на реванша в София след седмица, който обаче ще се играе пред празните трибуни на „Виваком Арена Георги Аспарухов”. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.