Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Беларус победи България
9 Юни 2017
Националният отбор на България инкасира неприятна загуба с 1:2 при гостуването си на Беларус
Националният отбор на България инкасира неприятна загуба с 1:2 при гостуването си на Беларус в среща от група А на световните квалификации. Поражението сложи край на серията от две поредни победи за възпитаниците на Петър Хубчев и намали драстично шансовете ни за класиране на Мондиала в Русия догодина. Това бе и първа загуба от този съперник в официален мач, след като преди това тимът ни бе записал пет победи. Двубоят на „Борисов Арена” в Борисов започна с превъзходство за домакините, които още в началните минути опитаха да притиснат българите. След началния домакински натиск, играчите на Петър Хубчев подобриха представянето си, започнаха да разиграват по-умело и постепенно поеха контрола над случващото се на терена. Първата по-сериозна възможност за „лъвовете” дойде в 21-ата минута, при която Станислав Манолев стреля опасно към вратата, но стражът на Беларус Сергей Черник показа рефлекс и спаси. Две минути по-късно Спас Делев също опита да обстрелва вратата на домакините, но и неговият удар бе отразен от Черник. 

Противно на логиката в 32-ата минута играчите на Беларус поведоха в резултата от дузпа. Божидар Чорбаджийски фаулира Денис Лаптев в наказателното поле и главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар в полза на домакините. С изпълнението се зае Михаил Сиваков, който стреля мощно в долния десен ъгъл на Николай Михайлов, който въпреки че улови посоката, не успя да спаси. До края на полувремето българите опитаха да изравнят, като в 42-ата минута Георги Костадинов се озова на чиста позиция на метър от вратата, но вместо да шутира халфът реши да подава, което се оказа и грешно решение. 

След почивката възпитаниците на Петър Хубчев продължиха да търсят изравнителното попадение, като в игра се появи и нападателят на италианския Новара Андрей Гълъбинов. За съжаление въпреки териториалното си превъзходство, българите така и не съумяваха да пробият добре построената защита на домакините. От своя страна играчите на Беларус опитваха да контраатакуват при всяка удобна възможност. При една от тях в 80-ата минута Михаел Савитски реши всичко в мача с втори гол. „Осмицата” на домакините се измъкна майсторски от опеката на Васил Божиков и с много техничен удар прехвърли излезлия неразчетено напред Николай Михайлов за 2:0. В заключителните минути на срещата „трикольорите” стигнаха до почетно попадение, което бе дело на Георги Костадинов. 

В другите срещи от групата Холандия разби у дома Люксембург с 5:0, докато Швеция изненадващо победи като домакин фаворита Франция с 2:1. Така в класирането лидери вече са шведите с актив от 13 точки, колкото имат и „петлите”, а Холандия заема третата позиция с 10 пункта. България вече е на четвърто място с 9 точки, докато Беларус остава пети с 5. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.