Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Манчестър Юнайтед изпусна Андерлехт, а Лион направи невероятен обрат
14 Април 2017
В другите четвъртфинални срещи Селта се наложи над Генк с 3:2, а холандският Аякс победи с 2:0 Шалке 04
Манчестър Юнайтед изпусна Андерлехт в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа, a Лион победи Бешикташ с 2:1 след 45-минутно забавяне заради размирици по трибуните. „Червените дяволи“ водеха в резултата с 1:0 почти до края на срещата, но гол на Дендонкер в 86-та минута запази надеждата на белгийците. Иначе домакините от Андерлехт започнаха изключително силно и агресивно срещата, като в началните минути държаха повече топката в свое притежание и на няколко пъти се озоваха в непосредствена близост до вратата пазена от Ромеро. Първото по-сериозно положение пред двете врати обаче дойде в 17-та минута, когато гостите пропуснаха брилянтна възможност да поведат в резултата. След удар на Златан Ибрахимович топката попадна в Джеси Лингард, но ударът му срещна гредата. Футболистите на Жозе Моуриньо постепенно овладяха ситуацията на терена, като започнаха да се чувстват все по-комфортно на стадион „Констант Ванден Сток“. Логичното се случи в 36-та минута, когато Маркъс Рашфорд отправи удар към вратата пазена от Робен. Стражът на белгийците успя да избие, но топката попадна в Мхитарян, който отблизо не пропусна да изведе „червените дяволи“ напред в резултата. Така първата част завърши при 0:1 в полза на гостите. 

След подновяването на играта Андерлехт отново се опита да наложи натиск, но до по-сериозно положение от страна на домакините така и не се стигна. Първото такова дойде в 55-та минута, когато Мхитарян можеше да се превърне в герой за „червените дяволи“, но изстрелът му мина встрани от вратата. В 83-та минута Пол Погба имаше отлична възможност да удвои за Юнайтед, но страхотен рефлекс от страна на Рубен предотврати втори гол във вратата на Андерлехт. Три минути по-късно след перфектно центриране на Обрадович, Дендонкер реализира красив гол с глава във вратата на Ромеро, с което и взриви трибуните на „Констант Ванден Сток“. Така с единствения си точен удар в цялата среща, но и изключително борбена игра, белгийците стигнаха до равенството в срещата. Реваншът между двата отбора е на 20 април на „Олд Трафорд“ в Манчестър. Преди два дни цялата футболна общност бе ужасена, след като двубоят между Борусия Дортмунд и Монако бе отложен. Припомняме, че автобусът на Дортмунд бе атакуван на път към стадиона с три взривни устройства, в резултат на което пострада защитникът на „жълто-черните“ Марк Бартра.

В мач от четвъртфиналите на Лига Европа между Олимпик Лион и Бешикташ отново станахме свидетели на грозни сцени. Бой между фенове на двата отбора бе на път да отложи срещата. Привържениците на двата тима нахлуха на терена, но след намесата на полицията страстите бяха охладени и четвъртфиналът стартира след повече от 45-минутно закъснение. Срещата стартира перфектно за гостите от Бешикташ, които още в 15-та минута поведоха чрез Бабел. След куп пропуснати възможности Олимпик направи невъзможното, след като в 83-та минута Толисо изравни резултата, а минута по-късно след груба грешка на вратаря на турския гранд Фабрисио позволи на Морел да реализира за 2:1, с което и да донесе победата за „хлапетата“. 

В другите четвъртфинални срещи Селта се наложи над Генк с 3:2, а холандският Аякс победи с 2:0 Шалке 04. След седмица предстоят реваншите, в които ще станат ясни отборите, които ще продължат напред в надпреварата. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.