Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев разгроми Монтана
8 Април 2017
В другия мач от петък Пирин победи трудно Нефтохимик
Отборът на Ботев Пловдив стартира с гръмка победа плейофите в Първа лига. В първия си мач от група „А” „канарчетата” разбиха със 7:1 у дома опашкаря Монтана. „Жълто-черните” се поздравиха с успеха след попадения на Крум Стоянов (5’), Лъчезар Балтанов (26’), Антонио Вутов (58’, 83'), Тодор Неделев (73', 86') и Кристиан Добрев (79'). Единственото попадение за гостите реализира Саер Сене в 69-ата минута. Разгромното поражение доведе и до решението на старши треньора на Монтана Атанас Джамбазки да обяви след края на срещата, че подава оставка от поста. Иначе след успеха Ботев вече има 38 пункта, докато монтанци са със скромния актив 12 точки. 

В другия мач от вчера Пирин Благоевград победи трудно като домакин състава на Нефтохимик. Въпреки че гостите от Бургас излязоха напред в резултата още в 6-ата минута чрез Иван Вълчанов, „орлетата” стигнаха до пълен обрат. Първо в 43-ата минута капитанът на домакините Юлиан Попов възстанови равенството след асистенция на Станислав Костов. Пълният обрат в мача дойде в 73-ата минута, при която благоевградчани получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена за игра с ръка на бранителя на Нефтохимик Яни Пехливанов. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се зае най-опитния в състава на домакините Иван Цветков, който не сбърка и прати топката в мрежата за крайното 2:1. Така играчите на Милен Радуканов записаха пети пореден успех у дома и водят в класирането на група „Б” с актив от 37 точки. Нефтохимик остава с 26 пункта. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.