Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ПСЖ спечели Купата на Лигата във Франция
2 Април 2017
Това е четвърти пореден път, в който парижани печелят купата на Лигата
Шампионът на Франция "Пари Сен Жермен" спечели за четвърти пореден път купата на Лигата, след като във финалния мач, игран в Лион, надигра категорично с 4:1 лидера в Лига 1 "Монако".

Резултатът бе открит още в четвъртата минута, когато Анхел ди Мария, Юлиан Дракслер и Единсон Кавани се измъкнаха зад гърба на отбраната на Монако. Ди Мария подаде топката на германския национал, който на празна врата безпроблемно реализира. Повторенията обаче ясно показаха, че Дракслер бе в минимална засада. 

Все пак Монако бързо се върна в мача, след като в 27-мата минута Томас Лемар изравни с удар от границата на наказателното поле. Минута преди края на първата част обаче ПСЖ си върна аванса, след като този път Дракслер асистира на Ди Мария, за да стане резултатът 2:1 в полза на символичните гости.

През вторите 45 минути положенията продължиха да се редят едно след друго пред двете врати, но ПСЖ успя да се възползва от многобройните грешки в защитата на Монако. При една от тях в 54-тата минута Кавани с удар от въздуха покачи на 3:1, а отново той в 90-ата минута оформи и крайното 4:1 с удар с левия крак.

Така парижани нямат загуба в този турнир от 2012 година, когато отстъпиха на четвъртфиналите пред Сен Етиен.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.