Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Байерн размаза Арсенал, Реал победи Наполи
8 Март 2017
Съставите на Реал и Байерн се класират за четвъртфиналите
Съставите на "Реал" (Мадрид) и "Байерн" (Мюнхен) са първите два четвъртфиналиста в Шампионската футболна лига на Европа. съобщава БНР. В срещи-реванш от осминафиналите испанския тим надигра като гост отбора на "Наполи" с 3:1 и с общ резултат 6:2 продължава напред. "Байерн" (Мюнхен) разгроми тима на "Арсенал" отново с 5:1, този път насред Лондон и след 10:2 общ резултат очаква следващия си съперник в най-комерсиалния турнир. 

"Наполи" не бе толкова далеч от сензацията срещу европейския клубен шампион "Реал" (Мадрид), но все пак отстъпи с 1:3. За "кралския клуб" много силен мач направи капитанът Серхио Рамос, който традиционно изпъкна в най-напечените моменти за тима си и реализира един и бе в основата на друг от головете на гостите. Дрийс Мертенс даде аванс на "Наполи" в 24-тата минута, завършвайки по чудесен начин подаване на словака Марек Хамшик. Малко по-късно Кристиано Роналдо пропусна да изравни за гостите, след като ударът му от нищожен ъгъл намери страничната греда. Гредата помогна и на вратаря на Реал Кейлор Навас в края на първата част, която определено мина под диктовката на играчите на Маурисио Сари, които в този момент се нуждаеха само от още един гол, за да изхвърлят сензационно най-успешния отбор в историята на турнира. През вторите 45 минути обаче "Реал" заигра по-добре и Серхио Рамос охлади ентусиазма на домакините с гол с глава в 51-вата минута след центриране на Тони Кроос от корнер. Само шест минути по-късно упражнението бе повторено, като Рамос отново нанесе неспасяем удар, който обаче този път се отби от Мертенс и за втори път влетя в мрежата на Пепе Рейна. Второто попадение за гостите окончателно реши изхода от срещата, като единствено в самия и край влезлият като резерва Алваро Мората оформи крайното 3:1.

Шампионът на Германия "Байерн" (Мюнхен) победи и в реванша английския "Арсенал" с 5:1 и с общ резултат 10:2 преодоля осминафиналите и се класира сред осемте най-добри отбора. За баварците това е трета поредна победа над същия съперник с 5:1, след като и при предишната среща на двата отбора през 2014 година воденият тогава от Пеп Гуардиола тим постигна подобен изразителен успех. Мачът на "Емиратс", който до голяма степен бе протоколен след разгрома в Мюнхен, започна по-добре за домакините от "Арсенал", които не се бяха предали и търсеха всякакви възможни начини да изненадат вратаря на гостите Мануел Нойер. В 20-ата минута Тио Уолкът стори точно това, като с удар от малък ъгъл вкара първия гол - 1:0 в полза на "Арсенал". "Топчиите" продължиха да бъдат по-активният тим на терена, а Оливие Жиру имаше добра възможност също да се разпише. В края на полувремето пък главният съдия Сидиропулос от Гърция подмина основателни претенции на домакините за дузпа. През втората част обаче "Байерн" излезе преобразен и подобно на първия мач започна да създава положение след положение пред вратата на Оспина. В 54-тата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, а капитанът на "артилеристите" Лоран Кошчелни бе изгонен с два жълти. Роберт Левандовски застана зад топката и хладнокръвно изравни. Голът и червеният картон явно пречупиха играчите на Венгер и до края на срещата те не успяха да окажат никаква съпротива на "Байерн". Ариен Робен направи обрата пълен в 68-мата минута, а 10 по-късно влезлият като резерва именно на мястото на Робен Дъглас Коща покачи на 3:1. Крайното 5:1 бе оформено от Артуро Видал, който се разписа на два пъти в 80-ата и 85-ата минута, а гостите се разминаха дори с по-убедителен успех.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.