Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец изпусна Нефтохимик, Монтана обърна Локо ГО
1 Март 2017
Последният в таблицата "Монтана" постигна изненадваща победа с 1:0 като гост на "Локомотив" (ГО)
Лудогорец запази преднината си от 12 точки срещу Левски на върха в класирането на Първа професионална лига на България, след като завърши наравно 1:1 срещу Нефтохимик в Бургас, съобщи БНР. Разградчаните крачат уверено към шестата си титла, а бургазлиите вече не са предпоследните, след като изпревариха Локомотив Горна Оряховица за 12-то място.

Първото чисто положение в мача се откри пред Нефтохимик в 17-та минута, когато Галин Иванов напредна сам към вратата на Лудогорец и стреля от удобна позиция, но Владислав Стоянов запази равенството. Седем минути по-рано пък Вандерсон пропусна шанс за гостите, след като негов удар с глава мина покрай вратата.

Лудогорец създаде две добри положения за гол до края на първото полувреме, но не ги реализира и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство. В 43-та минута Янко Георгиев спаси опасен удар на Густаво Кампаняро, а в добавеното време Вандерсон не успя да вкара от непосредствена близост след пас на Марселиньо.

Играта през второто полувреме беше също толкова динамична и двата отбора бяха сравнително равностойни. Първото по-добро положение все пак се откри пред шампионите, но Клаудиу Кешерю не успя да уцели вратата на Нефтохимик след удар с глава в 66-та минута. Секунди по-рано Георгиев спаси удар на Върджил Мисиджан от разстояние, а в 72-та минута се превърна в герой за своя тим. Скоростна атака на Лудогорец завърши с пас за Кешерю в наказателното поле и Георгиев спаси удара, но Вандерсон стигна първи до топката и я прати отново към румънеца. Тъкмо когато той стреля към опразнената врата обаче, вратарят на Нефтохимик се хвърли на пътя на топката и отново не пусна гол.

Отличната форма на Георгиев не беше достатъчна, за да спаси Нефтохимик. Лудогорец организира постепенна атака отдясно в 78-та минута, а топката попадна в краката на Марселиньо и той я изпрати в неспасяемо в горния десен ъгъл на вратаря на бургазлиите с мощен шут от около 25 метра.   

Христо Янев хвърли отбора си в атака в преследване на точка и сполучи. В 89-та минута резервата Илия Миланов се оказа непокрит в наказателното поле на Лудогорец при центриране и изпрати топката в мрежата на гостите за крайното 1:1.


Последният в таблицата "Монтана" постигна изненадваща победа с 1:0 като гост на "Локомотив" (Горна Оряховица) в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Победата е първа за Монтана от ноември месец насам и общо трета за сезона, но тимът остава на дъното с 12 точки в актива си.

Монтанци поведоха с ранен гол на Андреас Васев и удържаха аванса си до края. Васев се разписа в 5-а минута след груба грешка в защитата на домакините. Тимът на Локомотив, който миналата седмица взе точка от Левски на "Герена", опита натиск, но така и не успя да стигне поне до изравнително попадение.

В 47-а минута домакините претендираха за дузпа за игра с ръка, но реферът Валентин Железов подмина ситуацията. Монтана се бранеше умело, а на моменти атакуваше опасно и в 62-а минута Даниел Генов стреля опасно, но стражът на Локомотив Николай Банков отрази.   

В последните 6 минути домакините доиграха в намален състав след червен картон на Жан Амброуз за удар без топка.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.