Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Получихме още един медал от Лондон с ... 4 години закъснение
13 Януари 2017
Милка Манева ще получи бронзовото отличие в категория до 63 кг, след като специалната комисия на МОК обяви още осем случая на спортисти с допинг
Милка Манева ще получи бронзовото отличие в категория до 63 кг, след като специалната комисия на МОК обяви още осем случая на спортисти с допинг, установени след повторна проверка на пробите им от олимпийските игри в Пекин 2008 и в Лондон 2012.

Така сред уличените е и турската състезателка по вдигане на тежести Сибел Шимшек, в чиято урина е открито наличието на туринабол и станозолол. Туркинята се класира четвърта в Лондон на едно място пред Манева, но през миналата година завършилата на първо място Мая Манеза (Казахстан) бе дисквалифицирана заради допинг също от повторен тест и двете се преместиха с по една позиция напред. Шимшек получи бронза, който сега ще трябва да върне, тъй като и тя е нарушила допинговите правила, а отличието ще бъде връчено на Манева. 

Милка дори може да се изкачи на второто място, тъй като новата проба на шампионката Светлана Царукаева от Русия все още не е отворена. МОК очаква Международната федерация по вдигане на тежести да обяви санкциите, за да се преподреди официално класирането. Когато това се случи, Манева ще стане първата българска щангистка с медал от олимпийски игри. 

На Игрите в Лондон България досега имаше две отличия - среброто на Станка Златева в борбата и бронза на Тервел Пулев в бокса.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.