Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина Кърк Дъглас
6 Февруари 2020
С очарователни трапчинки и цепка на брадичката, Дъглас беше популярен сред дамите
“С огромна тъга моите братя и аз съобщаваме, че Кърк Дъглас ни напусна днес на 103-годишна възраст”, заяви синът му, кинозвездата Майкъл Дъглас в изявление, публикувано във Facebook.

“За света той беше легенда, актьор от златната ера на филмите, живял добре в златните си години, хуманист, чиято обвързаност с справедливостта и каузите, в които вярваше, поставиха стандарт, към който всички ние се стремим.”

Той е син на еврейски руски имигранти, като успява да се превърне в една от най-големите звезди в Холивуд. Един от последните оцелели от Златната ера на киното, Дъглас бе прочут мачо и изпълняваше роли на трудни момчета, като участва в около 90 филма в кариерата си, простираща се шест десетилетия.

С очарователни трапчинки и цепка на брадичката, Дъглас беше популярен сред дамите, но също призна, че е бил гневен в зряла възраст заради трудното си детство в Ню Йорк. „Все още тая гняв в себе си“, казва той в статия за New York Times през 1988 г. след излизането на първата си автобиография.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
19 Feb, 2020 | 22:30

Този азербайджано тюрк искаше да живее поне още сто години, за да се изкефи от закриването на България и откриването на тази от бога дадена земя Ню Изсраел. Да помоли коленопреклонно Машиаха настанил се в НДК, обурудван по последната дума на лукса, да го благослови за новия творчески подвиг - в снимания с колосален бюджет сериал в Муви студио Бояна Ко., - "Опълченците на Шипка", където ще играе главната роля. Той ще е тоя дущещипателен културист, дето хвърля камък голям като гардероб, по дивашките български орди! Тогава, когато се е творяла историята, избрания народ е спрял гойското нашествие със "шепа спартанци под гнета на..." както казва поета Натан Шапиро (нобелов лауреат, крупен инвеститор и собственик на ЦСКА). Отстоявала се е божията воля, на връх Шипка да се забие един Жезъл направен от мед във формата на змия от самия Чапкънов, и от тази Свята точка на север до Дунава, на юг до Беломорието, на запад до Вардара и на изток до Черноморието - практически до Анадола, да се разстели Световния Търговски Център! Край но САЩ - вече МНП (Мексикано Негърски Прерии)! Вече чрез Китай избраните владеят света, но този път умната. Китай е разделен на Просташки Кантон срещу Перчещата се Манджурия, и те са в постоянни войни - Русия е в плах неутралитет, - опустошителни и радиоактивни, - но и двете се надпреварват да доставят пехотинци в Ню Изсраел за охраната му от остатъците българи. А българите са съвсем нагло племе, - както по рано отричаха холокоста, така и сега фантазират че - Опълченците на Шипка биле българи, и то, фантазиите на раята са съвсем развързани - спрели турските орди, които пък са биле събрани в дивашката област между Черно и Каспийско морета от евреите?! за да ударят християнството. Да се смееш, ако не ни впряга да бием! Че кой е този фъкан Исус? - наше момче, глупаво и копеле. Хитлер също е наш - незаконен син на Ротшилд, Ленин... да не броим, край няма. Яхве ни открехва - пъчи ли се някой пред вас, кажете му - че ти си наш, - и той се спуква като сапунен мехур! И така, трудно е за куршум в темето на Бойко Борисоф, това е Шоу, а за да се проведе трябват творци, а от къде? Наумили са си да стачкуват!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.