Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стинг с концерт в Пловдив
12 Ноември 2017
Общо 42 проекта ще бъдат финансирани от Културния календар за 2018 година
Музикантът Стинг ще изнесе концерт в Античния театър в Пловдив през 2018 година, предаде „Фокус". Събитието е официално потвърдено, след като на сайта на Община Пловдив бе публикуван пълен списък на одобрените проекти за фестивали и значими събития, които ще бъдат включени в културния календар за следващата година.

Очаква се концертът на Стинг да бъде с продължителност около 3 часа и да се състои в периода от средата на месец май до края на юли. Това е времето, заявено от организаторите на събитието.

Справка в публикувания списък на одобрените проекти за фестивали и значими събития сочи, че концертът на Стинг е най-богато субсидираното събитие. Отпуснати са 90 000 лв, които са рекордно много за единично събитие в културния календар. В становището си експертната комисия по оценяване на проектите е посочила, че организирането на концерти на световни звезди от ранга на Стинг са изключително високобюджетни и имайки предвид, че исканата сума покрива само част от хонорара на артиста, одобрява проекта с пълния размер на финансиране от 90 000 лв.

Общо 42 проекта ще бъдат финансирани от Културния календар за 2018 година. Присъстват традиционните събития като „Нощ Пловдив", „Сцена на кръстопът", „Черната кутия", „Пловдив чете", „Дни на музиката в Балабановата къща", кукленият фестивал „Двама са малко, трима са много", „Sounds of the ages", „Капана фест", „Филмови нощи във Филипополис" и други.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.